Medvedev u obilaku zapljenjenog NATO oružja
Foto: Printscreen/Twitter

Na snimku RIA Novosti koji se vidi na Tviteru vidi se kako Medvedev obilazi izloženo zarobljeno oružje, a u jednom trenutku među eksponatima se vidi i ljudski kostur, koji bi verovatno trebalo da predstavlja ubijenog vojnika.

Početkom ove nedelje najavljeno je da će Rusija na forumu "Armija-2023" predstaviti trofejnu NATO tehniku zaplenjenu tokom ratnih dejstava u Ukrajini.

Neimenovani informisani izvor kazao je za Sputnjik da je planirano da zaplenjena tehnika NATO bude predstavljena na međunarodnom vojno-tehničkom forumu koji se održava od 14. do 20. avgusta aerodromu Kubinka u Moskovskoj oblasti.

- U okviru foruma planirano je predstavljanje tehnike NATO, koju su ruski vojnici zaplenili tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - rekao je taj izvor.

On je precizirao da je na izložbi biti moguće videti "nekoliko primeraka zapadne oklopne tehnike, uključujući borbena vozila pešadije".

Navodi se da su ruske snage su u Ukrajini zaplenile nekoliko primeraka tehnike, uključujući tenkove "leopard" i "amh", kao i borbena vozila pešadije "bredli".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading