Poslanici u podrumu
Foto: Printscreen/Foto: Borba.me

Reporteri više redakcija nijesu uspeli da isprate ko je došao na njega, jer su netačno obavešteni iz te stranke da će biti u Skupštini.

Poslanici u podrumu

Foto: Borba.me

 

 

Međutim, Spajić je nagurao poslanike u podrum zgrade Bemaksa u Tološima, da tamo sastavljaju Vladu, a kako saznaje Borba, svi poslanici nisu ni došli na sastanak.

Mandatar za sastav vlade Milojko Spajić uz pomoć nekadašnjeg opoziocionog, a sada DPS-PES-ovskog medija pokušao je danas ranije da sakrije rasulo u okviru liste Evrope sad koje je kulminiralo nakon što je odlučio da formira vladu sa DPS-ovim satelitima.

Kao što je poznato, lista Evrope sad je osvojila ukupno 24 mandata i svi oni su doskoro nastupali kao jedan subjekt što je u nekoliko navrata potvrdio i sam Spajić, kao i predstavnici manjih konstituenata predizborne liste Evrope sad.

Pokušaj vađenja „kestenja iz vatre“, samo je potvrda raskrinkavanja Spajića i njegove namere da po svaku cenu prekroji izborni volju  i formira vlast sa DPS-ovim privescima uz pomoć poslanika sa DPS-ove liste.

Kako je Spajić mislio da formira vladu ako računa na podršku samo 18 poslanika svog pokreta, pritom, gotovo je izvesno da ni tih 18 neće biti prisutno na savetovalištu, jer pojedini članovi PES-a sa nevericom posmatraju kako Spajić hrli ka zagrljaju DPS-a.

Pošto je sasvim izvesno da Spajić ne može računati ni na tih 18 poslanika, onda mandatar za formiranje ovakve vlade, pored poslanika Mehmeda Zenke i tri poslanika SD-a, mora tražiti direktnu podršku i od poslanika DPS-a.

Samo na taj način Spajić može nadomestiti odsustvo podrške nekoliko poslanika sa svoje liste.

(Borba.me)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading