razgovori o formiranju vlade
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Vijesti Online

Prvi scenario podrazumevao je da se Demokratama ponude revidirani resori, odnosno da se Evropi sad vrate značajnija ministarstva, pa i sektor bezbednosti. 

Drugi scenario, za koji se i vrh Evrope sad zalagao jeste da se Demokrate u potpunosti isključe iz pregovora, ukoliko u Vladu uđe koalicija Za budućnost Crne Gore. U tom slučaju, kako saznajemo, Evropa sad bi manjinama ponudila mesto predsednika Skupštine, a koaliciji ZBCG još nekoliko resora u Vladi, te minimum 40 odsto mesta po dubini. 

Treći scenario takođe isključuje Demokrate, ali i ZBCG. Ipak, od ZBCG se traži manjinska podrška, a zauzvrat bi dobili više od polovine mesta po dubini, većinom direktorska mesta i predsednika odbora direktora, kao i mesto predsednika Skupštine. Nezvanično, Evropa sad nema ništa protiv da Simonida Kordić ili Maja Vukićević preuzmu palicu u Skupštini. 

Koalicija Za budućnost Crne Gore još nije dobila zvaničnu ponudu i ona se još čeka. Evropa sad sada vaga šta im je najbolje činiti, te kako da se ponesu sa Urom, koja je takođe otvorena za razgovore. 

Ukoliko dođe do dogovora sa koalicijom Za budućnost Crne Gore, u parlamentu će postojati većina koja će moći da izglasa neophodne reforme u pravosuđu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading