Hamas pravi rakete
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Piše: M. J.

Ovo pokazuju izveštaji stranih obaveštajnih službi koje istražuju odakle Hamas dobija oružje. Američki pukovnik u penziji i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Daglas Makgregor kazao je da je deo oružja sa tzv. Kosova sigurno našao put do Gaze i Hamasa.

- Mislim da je većina oružja za koje vidimo da se sada koristi došla od drugih izvora, svakako i iz Irana. Postoje nepotvrđeni izveštaji da je deo tog oružja zapravo našao put od kosovskog ilegalnog tržišta do Ukrajine i Gaze - kazao je Makgregor, koji je bio jedan od glavnih planera NATO bombardovanja Srbije i SR Jugoslavije.

Daglas Makgregor

VOJSKA SAD

 

O crnom tržištu oružja na tzv. Kosovu decenijama se piše i govori. Zabeleženo je da su se automatske puške, mitraljezi, snajperi, pištolji, bombe i mine krajem devedesetih i početkom dve hiljaditih godina tamo prodavali u kafićima i kafanama.

Ovo potvrđuje da teroristička OVK nikada nije potpuno razoružana i da je oružje ostalo u njihovim dobro čuvanim magacinima na teritoriji Podujeva, Gnjilana, Prištine i Đakovice, a postoje informacije da je deo naoružanja završio i u ilegalnim magacinima nekih od zemalja u okruženju. To oružje danas se prodaje Hamasu.

OVK NAORUŽAO HAMAS Američki pukovnik objavio jezive informacije

Alo

 

Vojni kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan za Alo! kaže da je Hamas pre svega pešadijska formacija i da je njima potrebna sva vrsta naoružanja.

- OVK je najčešće koristila pešadijsko naoružanje. Hamas je pešadijska formacija i njima je potrebno sve od oružja, a posebno to pešadijsko. Vrlo je moguće da deo oružja koje je koristila OVK ide i tamo i završava kod Hamasa - kazao je Karan.

On dodaje da još nisu do kraja utvrđeni Hamasovi kanali snabdevanja.

- To se još uvek utvrđuje, ali je činjenica da oružje lako nađe put sa bivšeg na novo ratište - kazao je on.

Ovo otvara i neka vrlo značajna pitanja, a glavno je eventualno postojanje još nekih veza između OVK i Hamasa. Snabdevanje naoružanjem gotovo je utvrđeno, međutim, postoje li još neke relacije između ove dve grupe?

Činjenica je da je u terorističkoj ID postojala albanska jedinica pod nazivom Katiba. Niko još ne zna šta je sa pripadnicima te formacije, gde se nalaze i da li su još aktivni. Nije isključeno da su neki od njih danas pod zastavom Hamasa ili možda deluju na Balkanu, pre svega na tzv. Kosovu.

Stručnjaci za bezbednost ocenjuju da dešavanja na Bliskom istoku uvećavaju šanse za buđenje radikalnih grupa u celom svetu, pa i na Zapadnom Balkanu, a naročito na području južne srpske pokrajine.

- I te kako je verovatno da postoje i takve veze pored naoružavanja. Setite se onog Albanca iz ID Lavdrima Muhadžerija, koji je pred kamerama odsecao glave ljudima. Takvih koji su spremni na teror koji Hamas primenjuje sigurno još ima među Albancima - uveren je Karan.

 

@alo_portal Novi avion iz Tel Aviva sleteo za Beograd! U avionu “Er Srbije” bilo je 133 putnika! #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryoupage #viral #beograd #israel ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading