jakov milatović
Foto: Printscreen/YouTube/Predsjednik Crne Gore

On je istakao da je ekspoze mogao biti detaljniji o programu Evropa sad 2.

“Zadovoljan sam što je u potpunosti posvećen prioritetima spoljne politike koji se tiču ubrzanja puta ka EU, kredibilnog članstva u NATO savezu i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa, Mislim da je to dobar dio ekspozea”, rekao je.

Kada su u pitanju reforme pravosuđa, taj deo je u ekspozeu, prema njegovim rečima, možda čak i najbolje obrazložen.

“To pozdravljam, to je ključna stvar za dalji razvoj Crne Gore”, kazao je Milatović.

Smatra da ekspoze ima dobrih stvari koje se tiču ekonomskog razvoja, saobraćaja, energetike…

“Mogao je da bude malo detaljniji pogotovo u delu odnosa sa dijasporom, reformi policije i generalno bezbednosnog sektora”, istakao je predsednik.

Naglaso je da veruje u dobru nameru Spajića po pitanju programa Evropa sad 2.

“I tu sam da pružim bilo kakvu pomoć i podršku kako bismo dobili progam koji je primeren trenutku i koji je odgovoran i prema građanima i prema održivom razvoju Crne Gore”, poručio je.

Kako je istakao, najvažnije je kako će Vlada pristupiti realizaciji tog ekspozea i reformi koje su spomenute u njemu.

jakov milatović

YouTube/Predsjednik Crne Gore

 

 

“Vladi treba dati 100 dana da se pokaže i da društvo vidi odgovornost i sposobnost da implementiraju spomenuto u ekspozeu. Spajićeva odluka da pročita ili ne pročita ekspoze, odnosno delimično pročita – stvar je lične odgovornosti, ne bih dalje komentarisao. Mislim da je mogao da, ukoliko ne pročita celi ekspoze koji, čini mi se ima 20-ak strana, detaljnije obrazloži određene oblasti”, rekao je Milatović.

Osvrnuo se i na predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova, ističući da je to važno statističko pitanje i da treba prestati sa njegovom politizacijom.

“Ne bih volio da se to pitanje koristi u nedostatku određenih stavova o razvojnim politikama, koje su suštinski važne za građane”, kazao je.

Pozdravio je i odluku nove Vlade da sedne za sto sa opozicijom i sasluša ih.

“Da pokuša da izađe u susret određenim razumnim zahtevima koje oni imaju, ali zaista ne želim da ne verujem da, sa druge strane, postoji dobra vera da se uđe u ove pregovore“, rekao je Milatović.

Veruje, istakao je, u dogovor i ima poverenje u Vladu i premijera Milojka Spajića.

“Ali kao što znate, ja sam se u ranijem periodu vrlo objektivno odnosio i prema dobrim stvarima, ali bogami i prema lošim stvarima i to se zaista neće promeniti kad sam ja u pitanju”, rekao je Milatović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading