Mario Banožić
Foto: Alo/Printcsreen

- Tomo Medved (ministar hrvatskih veterana) je juče bio kod njega i sa porodicom. Čuli smo se sa lekarima i dalje je u stanju koje je zabrinjavajuće. Mislim da će se KBC Osijek danas ponovno oglasiti - istakao je on, a preneo je portal Index.hr.

Kako je naveo, Banožić se oporavlja od teških telesnih povreda koje je zadobio u toj tragičnoj nesreći.

- Posetiću ga, samo moramo odabrati trenutak - dodao je Plenković, a preneo Tanjug. 

On je istakao da se sutra kreće u imenovanje novog ministra odbrane.

- Sutra ćemo početi konsultacije na tu temu. Predložićemo Saboru novog ministra - rekao je Plenković.

Podsetimo, hrvatska policija podneće krivičnu prijavu porotiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba.

Kako je navedeno u saopštenju policije, zbog sumnje da je juče kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju.

Dodaje se da su od njega uzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Nesreća se dogodila na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje. Banožić je prvo primljen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u KBC Osijek. Na intenzivnoj je nezi i ima povrede mozga, grudi i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen.

Podsetimo, prema hrvatskom Krivičnom zakonu, učesnik u saobraćaju koji kršenjem propisa o bezbednosti saobraćaja izazove opasnost za život ili telo ljudi ili za imovinu velikih razmera, pa zbog toga prouzrokuje smrt jedne ili više osoba kazniće se kaznom zatvora od od tri do 15 godina. 

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Čeda Jovanović pokazao trbušnjake! Celu emisiju "U RINGU" sa Čedomirom Jovanovićem pogledajte večeras u 20h na našem YT kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #cedajovanovic #cedomirjovanovic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading