DRAMA U MOSKVI! Putinu se sprema ubistvo?
Foto: AP/AP Alexei Nikolsky

Na pitanje da li bi Ukrajina rizikovala da ubije Putina ako se ukaže prilika, Zelenski je rekao:

- To je rat i Ukrajina ima svako pravo da se brani.

On rekao da je Rusija najmanje pet ili šest puta pokušala atentat na njega.

- Prvi atentat je veoma interesantan, jer je prvi put, a posle je kao kovid - rekao je on u intervjuu za britanski The Sun.

Prvi pokušaj je sa sobom doneo paniku, dodao je on.

- Pre svega, ljudi ne znaju šta da rade sa tim i izgleda veoma zastrašujuće. A posle toga, to je samo obaveštajna informacija gde vam daju detalje da je druga grupa došla u Ukrajinu da to pokuša - rekao je Zelenski.

Poznata je priča da su ruski specijalci sleteli padobranom u Kijev prvog dana Putinove invazije prošle godine, navodno da ubiju Zelenskog.

Telohranitelji ukrajinskog predsednika zapečatili su njegovu kancelariju improvizovanim barikadama i komadima šperploče.

Ali kada su britanski i američki zvaničnici ponudili da predsednika odlete iz prestonice zbog straha da bi to moglo pasti za nekoliko sati, on je odgovorio dobro poznatom linijom: "Treba mi municija, a ne transport".

Kasnije, dok su besnele bitke oko Kijeva, Zelenski je izašao iz baze kako bi snimio prkosan selfi video koji je okupio otpor Ukrajine dokazujući da je još uvek u prestonici.

Skoro dve godine kasnije, Zelenski je rekao da Rusija i dalje "veoma želi" da ga zbaci sa vlasti. Rekao je da čak zna i kodno ime njihove najnovije misije da ga svrgnu, koja treba da bude krajem godine.

- Naziv operacije je Majdan 3. Namera je da se promeni predsednik, ali možda ne ubijanjem. Mislim, menja se. Koristiće sve instrumente koje imaju - rekao je on.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading