balisticke rakete
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ovo piše Vikram Mital, vanredni profesor sistemskog inženjeringa na Vojnoj akademiji SAD „West Point“, u članku za časopis „Forbs“.

„Ruski sistem za elektronsko ratovanje „Pole-21“ ometa GPS signale potrebne za projektile „Ekskalibur“ koje su lansirali Ukrajinci. Kao rezultat toga, projektili odstupaju od predviđenog kursa i ne pogađaju metu“, navodi se u publikaciji.

Prema Mitalovim rečima, ruska vojska je tehnološki superiorna u odnosu na ukrajinske snage, što dovodi ne samo do uništenja velikog broja ukrajinskih dronova, već i do efektivne i često nesmetane upotrebe ruskih dronova.

„Rusi su postigli uspeh sa svojom municijom „Lancet“. Ove veoma precizne i kompaktne dronove je teško otkriti, oni koriste nepredvidivu putanju leta, što otežava Ukrajini da im se suprotstavi“, navodi ekspert.

Kako je ranije pisao britanski „Dejli Ekspres“, ruski kompleksi „Pole-21“ i „Žitel“ uspešno potiskuju signale sa GPS-a i drugih satelitskih kanala u zoni „specijalne operacije“, a takođe ozbiljno ometaju bespilotne letelice kamikaze.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading