žena
Foto: Shutterstock

Verovatno nikada niste čuli da neko traži pacijenta glumca, čuvara mrava ili degustatora koktela, ali u Rusiji to su tražena zanimanja.

Glumac-pacijent

Traži se uobraženi bolesnik koji je perfektno proučio atlas ljudskih bolesti i može ubedljivo da ih demonstrira. I da ujedno utvrdi da li je lekar dobro postavio dijagnozu i prepisao lečenje, da li je korektno komunicirao sa pacijentom ili „izigrava doktora Hausa“.

Zadatak nije lak, ali je odlična mogućnost da oprobate svoje glumačke veštine i učestvujete na ispitima u ulozi pacijenta.

Majstor igara


Guru društvenih igara, magistar višepoteznih šahovskih zadataka i čarobnjak iz bajke – za majstora igara ništa nije nemoguće.

Barem kada se radi o svetu društvenih igara. Idealno radno mesto za one koji vole igroteke (i umeju da ih organizuju), spremni su da ljudima objašnjavaju različite igre i igraju ih na neočekivanim lokacijama.

Odgovorno lice za pozitivne emocije


Ovo je čak  zanimljivije od radnog mesta „lica odgovornog za romantiku“. Čovek koji zrači radošću i širi pozitivno raspoloženje, zadatak mu je da oraspoloži sve one koji dožive neuspeh i da ih podseti da posle poraza sledi pobeda. Treba da bude spreman za večernje zabave i da u svakom trenutku učestvuje u ćaskanju na prijatne teme.  

Tester jastuka 


Posao iz klase „kada se spavanje na radnom mesto još i dobro plaća“. Naravno, aktivna osoba teško da će se izboriti sa takvim obavezama: brzo zaspati, utonuti u dubok san i testirati tvrdoću jastuka na najzverskije načine - može čak i da ih zagrize, ako će mu to pomoći.

Najvažnije je da zatim napiše izveštaj i u slučaju potrebe predstavi svoje utiske na pres-konferenciji. Osim toga, kandidat treba da ima stabilne nerve, a poželjno je iskustvo rada na poziciji kaskadera.

Degustator pseće hrane


To nije šala: neko mora da proceni kvalitet onoga što naši ljubimci jedu. Takav čovek treba da proveri sve parametre: od pakovanja i oblika granula ili galeta, njihove boje, mirisa i ukusa. A takođe da upoređuje proizvode različitih proizvođača i pravi video-komentare.

Dadilja za životinje u „kafeu sa jazavcima“


Čestim junacima video-snimaka na Jutjubu, simpatičnim jazavcima potrebna je briga odgovorne osobe. Ona treba da čisti i hrani ove pufnaste životinje, da organizuje obilaske za posetioce kafea i brine o dobrobiti životinja. Potrebno je samo da volite jazavce, ali čini se da skoro svi zadovoljavaju ovaj kriterijum.


Instruktor za bacanje sekire


Posao za prave vikinge. Uostalom, iskustvo u bacanju hladnog oružja se ne traži, dovoljna je želja da naučite ovu veštinu i zatim održavate obuke, pa čak i turnire za ostale zainteresovane.

Zapravo, posao ne podrazumeva mnogo obaveza, osim da povremeno naoštrite sekirice i menjate mete. A i radno vreme nije opterećujuće: po 6-8 sati. Plaća se po satu: po 250 rubalja. I ne morate pritom imati svoju sekiru.

Utabljivač staza  


Za one koji sanjaju o tome da pobegnu iz zagušljive kancelarije posao na utabavanju staza je pravi pogodak. Možete čak sa celim društvom iz grada da pređete u eko-prak i da hodajući u koloni utabavate staze koje će izgledati maksimalno prirodno.

A ako vam je društvo dosadilo, izaberite neki kutak u parku i utabajte stazu sami. Radi se po smenama i nije potrebno nikakvo posebno iskustvo.

Degustator koktela


Ljubav prema alkoholnim pićima takođe se može unovčiti. Radi toga je potrebno degustirati najmanje tuce koktela za jedno veče, učestvovati u eksperimentima u vezi sa kombinovanjem različitih ukusa i izneti svoje utiske (što nije lako, ali je neophodno).  

Čuvar blaga


Odgovornom licu za čuvanje blaga u podrumu i potpisivanje čarobnih rukopisa poslodavci su spremni da obezbede prevoz u poslovnom vozilu do posla, specijalnu odeću i besplatnu hranu, pa i čak popuste na povrće. Iako se iza bajkovitog naziva verovatno krije prozaična dužnost magacionera, svako bi ponekad poželeo da u radno vreme čita čarobne rukopise.

Dadilja za mošusne patke


Potraga za poslom izvan velikog grada može vas odvesti u turistički centar gde žive razne životinje kojima je potrebna briga. Dadilja za mošusne patke i druge stanovnike ovog zelenog raja ima zadatak da hrani i poji svoje štićenike. A za to joj poslodavci obećavaju stan, banjsko lečenje i treninge fitnesa.

Čuvar mrava


Briga nije potrebna samo jazavcima i mošusnim patkama, nego čak i mravima. Ovo je posao za one koji vole insekte i umeju da im obezbede potrebne uslove za život, a takođe umeju o njima da govore drugim ljudima.

Hvalilac


Lepu reč i mačka voli da čuje, a kamoli kupci u prodavnici. Posao idealan za one koji žele sa drugima da podele svoj pozitivan stav prema životu: potrebno je hvaliti kupce i udeljivati im komplimente. Osmeh je obavezan deo posla. Kako biste sa lakoćom govorili prijatne stvari, poslodavci će vam platiti seanse kod psihologa.

Prijatelj

I takve stvari se dešavaju: ljudi traže prijatelje i razgovore iz srca. A to košta samo 400 rubalja po satu. Zašto da ne? Jer čak i vaša mačka može da se zaposli – kao krzneni tester za kutije. 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading