Kazne
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Od marta 2024. vozači koji drastično prekorače brzinu mogu ostati bez automobila, a posebno će se strogo kažnjavati učesnici ilegalnih auto trka.

Budući da mnoge vozače očito nisu sprečile prethodne kazne, Austrija je već pooštrila mere protiv prebrze vožnje 2021. Stranci koji značajno krše ograničenja brzine neće biti izuzeti od drakonskih kazni.

U Austriji su ove godine doneli odluku o daljem pooštravanju koje će se primenjivati od marta 2024.  U slučajevima izrazito neoprezne i opasne brzine, vozila se mogu oduzeti na licu mesta.

Na primer, ako je ograničenje brzine veće od 60 kilometara na čas (km/h) u urbanim sredinama ili više od 70 km/h izvan grada, a neko vozi više od 80 km/h u gradu ili 90 km/h izvan naselja brže od dopuštene brzine – može trajno ostati bez automobila.

Od 2021. svako ko je uhvaćen da vozi 30 km/h više od zakonskog ograničenja morao je da plati kaznu od najmanje 150 evra. Kazna se sada povećava na 5.000 evra.

Međutim, maksimalnih kazni obično se treba bojati samo u vrlo ozbiljnim slučajevima i za ponovljena kršenja.

BONUS VIDEO

@alo_portal Zakuvavanje - Ministar Mihailo Jovanović pokazao koliko je dobar kuvar! #alo #alonovine #alodnevnenovine #mihailojovanovic #kuvanje #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading