dritan abazović
Foto: Printscreen/YouTube/ ADRIA TV Montenegro

Abazović je to kazao u Skupštini tokom rasprave o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore.

On je rekao da staje u zaštitu šefa Specijalnog policijskog odelenja (SPO) Predraga Šukovića.

„To je čovek na kojeg je pucala crnogorska mafija koji je bio ranjen i udaljen iz službe za vreme Veselina Veljovića i vraćen je da pomogne borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Na kraju isporučio je rezultate. Na to mesto je postavljen na lični zahtev Vladimira Novovića. Ne ni premijera Crne Gore, ne ni nekoga ko je bio ministar nego je specijalni državni tužilac tražio da Šuković bude na čelu SPO-a. Ja ovo vidim kao pokušaj da se obračunate sa ljudima koji su dali najveći doprinos tome i da ih izložite sutra da ovi koji izlaze iz zatvora, da ih izložite na ulicu. Svim službenicima državne uprave ću stati u zaštitu kao što sam stao ljudima iz Monstata, tako ću stati i policajcima i šefu SPO-a“, rekao je Abazović Miloviću.

On je rekao da staje u zaštitu ljudima koji su se založili da dođe do nekih promena.

„Zašto su oni Vama trn u oku, jasno se vidi iz Vaše namere. I ja sam siguran da ćete vi učiniti sve da isporučite ljudima ono što ste obećali. Onim ljudima iz podzemlja što ste dali obećanje. Vi lično, Andrej Milović“, rekao je Abazović.

Milović je rekao da je Šukovića za šefa kriminalistike imenovao bivši zamjenik direktora Uprave policije Zoran Lazović.

„Gospodine Abazoviću, te apanaže koje pominjete, mi uzeli od ovoga, ja obećao podzemlju, ja uvek kažem, dajte čoveče neke dokaze. Vodili ste tri godine bezbednosni sektor i vodili ga na način na kakav mi ne želimo da vodimo, da pratimo političke oponente i da utičemo na postupke, posebno Do Kvona“, rekao je Milović.

funkcioner evrope sad

Foto: Youtube/Printscreen/A PLUS TV MONTENEGRO

 

"Vijesti" su 8. decembra objavile da između PES i Demokratske Crne Gore tinja sukob oko izbora čelnika u Upravi policije, koji je dodatno produbljen iznenadnim zahtevom Milovića da se na sednici Vlade interno raspravlja o stanju u bezednosnom sektoru.

Prema tim informacijama, Milović je pitanje stavljanja te vanredne tačke na dnevni red pokrenuo bez konsultacija i znanja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića (Demokratska Crna Gora), u čijoj je primarnoj nadležnosti to pitanje.

Izvor "Vijesti" tvrdio je da je ministar pravde, od partijskog kolege i premijera Milojka Spajića dobio odrešne ruke da u ime PES-a dogovara, ali i traži hitne smene u vrhu bezbednosnog sektora.

“Milović je na sednici Vlade imperativno tražio da sa funkcija hitno odu v.d. direktor Uprave policije Nikola Terzić, šef Specijalnog policijskog odelenja Predrag Šuković i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Boris Milić”, rekao je sagovornik pomenutog portala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading