nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ADRIA TV Montenegro

“Prvi sam sa ovih prostora rekao da je organizovani kriminal političkog profila i da ima političku pozadinu. Da se sasvim slučajno odvija u krivično pravnoj sferi ali da iza njega stoji politika, tj. vlast i da ima poliitčki uticaj i upozoravao da nestabilnost čitavog Balkana proizilazi iz činjenice da je došlo do srastanja organizovanog kriminala sa političkim ličnostima, funkcionerima i da nažalost u čitavoj toj igri učestvuju i birači koji glasaju te ljude i daju im izborni i politički legitimitet”, kazao je Medojević gostujući u novoj epizodi serijala "Kontroverza" posvećenoj švercu kokaina.

On je dodao da su ljudi iz ove političko kriminalne organizacije kupovali prljavim novcem lobiste u Briselu i Vašingtonu.

“Ponajviše su kupovali one u Briselu i onda su ti kriminalci i mafijaši predstavljani kao evropski političari, kao prozapadni političari. Tu se stvorio začarani krug da ne možete da izađete iz čitave priče jer svi zapadni obaveštajci i diplomate znaju tačno šta se ovdje dešava”, prokomentarisao je Medojević.

On je dodao da je politička organizacija kao što je DPS, govoreći za sebe da je građanska, proevropska, demokratska dobijala podršku Brisela.

“Dobijala je podršku zapadnih političkih struktura, a svi znaju da se iza toga krije jedna od najopasnijih kriminalnih organizacija nastala na švercu cigareta, a kasnije i na švercu kokaina. Svima je bilo jasno da je na čelu toga najmoćniji čovek u Crnoj Gori Milo Đukanović, njegov brat s kojim zajedno ima Prvu banku koja je bila jedan od ključnih mehanizama za pranje prljavog novca stečenog kriminalom. I da su sve strukture ispod organizovane po hijerarhiji vlasti, a ne po hijerarhiji kriminalne organizacije”, zaključio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading