MUŠKARAC (33) PREMINUO OD BAKTERIJE KOJA IZJEDA MESO Iza sebe ostavio dvogodišnjeg sina
Foto: Shutterstock

Roland Molnar (33) iz Ozda u Mađarskoj preminuo je nakon što se zarazio bakterijom koja izjeda ljudsko meso.

Mladić je preminuo u nedelju u bolnici, a kako navode lokalni mediji, njegovo telo je bakterija "pojela" u neverovatno kratkom roku. Na ruci mu je jedva ostalo mišića, a trebalo je i da mu se radi transplantacija kože.

Nije poznato gde i kako se zarazio ovom bakterijom, koja mu je ušla u krvotok, počela da izjeda ćelije i meso, i unitšava organe.

Lekari veruju da bi, da je bolest uhvaćena u početnoj fazi, uspeli da spasu mladića antibioticima. Nažalost, u slučaju mladog Rolanda, koji je otac dvogodišnjeg dečaka, bilo je prekasno.

"Bio je radostan mladić, otac mališana od dve i po godine. Divan suprug. Roland je rođen u Ozdu pre 33 godine, tamo je odrastao, a potom je u Budimpešti išao na policijsku akademiju. Zaposlio se u Ozdu u sektoru za javnu bebzednost. U Budimpeštu je došao 2016. i radio je pri pravosuđu. Nažalost u decembru se njegov život preokrenuo. 29. decembra su u njegovom telu pronašli bakteriju kioja izjeda meso. Odmah je operisan, a 31. decembra se ponovo našao na operacionom stolu. Otvorili su mu ruku od prstiju sve do gore, sa nadom da će uspeti da je očiste", naveli su Rolandovi bliski ljudi u apelu za pomoć.

Naime, nakon operacije počeli su da mu otkazuju organi, zbog čega su prijatelji i porodica molili dobrovoljne davaoce krvi da se jave, kako bi Rolandu produžili život.

Mladić je uveden bio u veštačku komu, ali nažalost, preminuo je 7. januara u bolnici.

Stručnjaci kažu da bakterija koja izjeda meso nije "ni po čemu posebna", da se može naći na koži svakog pojedinca i da predstavlja problem ukoliko uđe u krvotok. Prema rečima infektologa, to može da se dogodi prilikom operacije, prilikom povreda, pogotovo prilikom ranjavanja iz vatrenog oružja. Infekciju nije moguće sprečiti, ali treba odmah otpočeti sa antibioticima, jer u 30 do 50 odsto slučajeva pacijenti umiru ukoliko bakterija uđe u krvotok.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading