nato
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Tokom moje posete Sjedinjenim Državama razgovaralo se o mogućnosti obezbeđivanja neophodne infrastrukture za razmeštanje multinacionalne borbene grupe NATO-a na našoj teritoriji. SAD su spremne da pomognu da se za finansiranje iskoriste različiti međunarodni fondovi. Postoji plan da se brojnost borbene grupe NATO na istočnom krilu poveća na nivo brigade - do oko 5 hiljada vojnika. U ovom trenutku nema jasnog plana, ali smo spremni da obezbedimo sve što je potrebno na vreme“, rekao je ministar.

Tagarev je pojasnio da neophodna infrastruktura uključuje ne samo mesta za smeštaj saveznika, već i mnoge druge objekte.

"Infrastruktura podrazumeva puteve i železničke pruge koje su sposobne da obezbede brzo razmeštanje savezničkih trupa na našoj teritoriji. To su cevovodi i skladišta goriva. To znači i mesta za smeštaj vojnog osoblja“, rekao je on.

Ranije je saopšteno da će izgradnja vojnog kampa koji žele da izgrade u Bugarskoj za smeštaj multinacionalne borbene grupe NATO koštati više od 100 miliona leva (više od 50 miliona evra), a baza bi trebalo da bude gotova do 2025. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading