UPOZORENI SU NA MOGUĆ NAPAD Amerika otkrila detalje, evo šta su rekli Iranu
Profimedia

Podsetimo napad se desio početkom meseca u gradu Kerman, tokom obeležavanja godišnjice smrti vojnog komandanta Kasima Sulejmanija. U napadu je ubijeno 100 ljudi.

"Američka vlada je sledila dugogodišnju politiku 'dužnosti da upozori' strane vlade protiv potencijalnih smrtonosnih pretnji. Mi pružamo ova upozorenja delimično zato što ne želimo da se nevini životi izgube u terorističkim napadima", naglasio je neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters.

Direktor programa za Bliski istok pri analitičkom centru CSIS u Vašingtonu Džon Alterman ocenio je da upozorenje može odražavati širu želju SAD za dijalog sa Iranom.

"Administracija je uvek želela dijalog ali je problem u tome šta i pod kojim uslovima. Ovo je bila prilika da počnemo da gradimo poverenje", dodao je Alterman.

U eksploziji dve bombe početkom januara u iranskom gradu Kerman, tokom obeležavanje godišnjice smrti vojnog komandanta Kasima Sulejmanija ubijeno je skoro 100 ljudi, a troje ih je ranjeno. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading