"RADUJE SE TUĐOJ SMRTI POPUT KLINTONOVE" Peskov oštro reagovao na izjavu zamenice američkog državnog sekretara
EPA

- Što se tiče iznenađenja znate, stavljanje reči lepo i bojno polje u jednu rečenicu je slično kada je gospođe Klinton prasnula u smeh kada je videla okrvavljenog Gadafija. Očigledno, to je običaj na Zapadu, ali ovde je sve drugačije - rekao je Peskov, aludirajući na Klintonkinu izjavu "došli smo, videli smo i on je umro".

Iznos od 50 milijardi evra dodeljenih Ukrajini je značajan iznos za Evropsku uniju u kontekstu krize. Evropske zemlje pumpaju javno mnjenje saopštenjima o mogućem ratu sa Rusijom, jer moraju da nastave da prave sliku neprijatelja, rekao je on govoreći o zapadnoj pomoći Kijevu.

- Zapad mora da nastavi da oblikuje neprijatelja, da to radi teksturno, istaknuto, kako bi opravdali povećanje troškova - kazao je Peskov televiziji "Rusija 1".

Prema njegovim rečima, 50 milijardi evra dodeljenih Kijevu "s jedne strane, za EU i nisu baš ozbiljan iznos, ali su, s druge strane, i dalje primetni u kontekstu kriznih pojava koje se manifestuju u ekonomijama zemalja Evropske unije".

- Šta je Nemačka? Ona je ekonomski motor EU. I čitavi sektori nemačke privrede gube svoju atraktivnost i konkurentnost - naveo je Peskov.

U tom kontekstu, nastavio je, Unija, uključujući Nemačku, pokušava da "odvuče pažnju stvaranjem neke vrste neprijatelja i održavanjem ovog imidža". 

- I, naravno, u svetlu toga, najbolje je skrenuti pažnju stvaranjem neke vrste neprijatelja i održavanjem te slike. I za to, po njihovom shvatanju, verovatno nema boljeg od nas - podvukao je on.

Lideri 27 zemalja EU su 1. februara na samitu u belgijskoj prestonici odlučili da iz budžeta zajednice izdvoje 50 milijardi evra za finansijsku podršku Ukrajini tokom četiri godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading