Intervju Takera Karlsona sa Putinom
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

U svetlu ovoga, putovanje u Rusiju postaje veoma simbolično – svojevrsno poslovno putovanje koje se graniči sa diplomatijom.

 - I jedan i drugi otvoreno podržavaju Rusiju. Oni su na istoj talasnoj dužini: smatraju da finansijsku podršku Ukrajini treba potpuno zaustaviti. Ova tačka gledišta postaje sve popularnija u Sjedinjenim Državama, jer je mnogim Amerikancima dosta milijardi dolara koje se troše na podršku Ukrajini — govorimo o više od 110 milijardi od početka rata. Trampov eventualni povratak u Belu kuću bio bi pravi udarac i potpuno bi promenio tok rata jer obećava da će prekinuti pomoć Kijevu. A gubitak američke pomoći neminovno znači i poraz ukrajinske vojske. Zato je ovaj intervju sa Putinom bio toliko simboličan. Osim toga, prema nedavnim glasinama u američkim medijima, čuveni Taker Karlson bi mogao da postane potpredsednik Donalda Trampa ako Donald Tramp bude izabran. Dakle, izgleda da je bio u Rusiji na nekakvom službenom putu. Bila je to skoro diplomatija - kazao je novinar Kristof Bogran.

Američki novinar Taker Karlson koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da Sjedinjenim Američkim Državom upravljaju "ludaci", dodavši da zvaničnici Stejt departmenta lažu o tome da je Rusija ekspanzionistička sila.

- Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Kao i mnogi Rusi, Putin je očekivao da će kraj Hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusiji da postane deo Evrope jer je to evropska zemlja čija je polovina u Aziji. Međutim, ima mnogo toga evropskog u vezi sa njom. Ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad. A Zapad je odbacio Rusija - rekao je Karlson na video-snimku objavljenom nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema njegovim rečima Zapad je bio odlučan u nameri da ne ulazi u savet sa Rusijom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading