Požar
Foto: Printscreen/RINA

Kako navode, nakon što su dobili dojavu otišli su na lice mesta i izvršili uviđaj. Utvrđeno je da je u požaru došlo do oštećenja krmenog dela plovila.

"Daljim postupanjem policijskih službenika ostvarena je saradnja s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su na zagrebačkom području uhapsili ženu nad kojom su policijski službenici pomorske i aerodromske policije Zadar sproveli kriminalističko istraživanje", navodi se u saopštenju.

Ona se sumnjiči da je zbog ranijih međusobnih nesuglasica s trećom osobom, po prethodno smišljenom planu, 29. januara ove godine, nakon što je na području Zagreba u trgovini kupila predmete potrebne za izvršenje krivičnog dela, tokom noći se sa svojim automobilom dovezla na zadarsko područje i 30. januara tokom jutra ukrcala na trajekt za ostrvo Ugljan.

Nakon toga se te večeri automobilom dovezla do marine u Sutomiščici gde je u noći s 30. na 31. januar došla do plovila u vlasništvu 43-godišnjaka s kog je odvojila i otuđila kanister s gorivom, a potom se odvezla u neposrednu blizinu pristaništa gde se na vezu nalazilo privezano plovilo u vlasništvu trgovačkog društva oštećenog 52-godišnjaka.

"Dolaskom do povila, u nameri da izazove požar, na krmu broda je ubacila kupljene predmete, hepokocke pokraj kojih je ostavila upaljeni plinski upaljač, a potom i prethodno otuđeni kanister s benzinom, nakon čega je odvezala jedan deo konopca s kojim je brod bio vezan za rivu, a drugi deo konopca prerezala oštrim predmetom te se vozilom udaljila s mesta događaja, a ubrzo i sa područja zadarske županije", javlja policija.

Protiv nje je u međuvremenu podneta krivična prijava i juče je predata policijskom nadzorniku u Zadru.

Nezvanično, ona se nadala da će uspeti da zapali jahtu bivšeg poslovnog partnera, ali nije znala da ju je on već prodao, piše zadarski 057info.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading