PUTIN VIŠE NEĆE MORATI DA SE IZVINJAVA Ovo se po prvi put dešava
Foto: EPA/EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

Iranska strana će prvi put isporučiti Rusiji seriju kokošijih jaja u narednih 20 dana, izjavio je šef sindikata živinara Islamske Republike Hamid Reza Kašani, a citira iranska novinska agencija Ektesad njuz.

„Prvi put ćemo izvoziti jaja u Rusiju, a očekuje se da prva serija iranskih kokošjih jaja stigne u Rusiju u narednih 20 dana“, rekao je on.

On je napomenuo da se „trenutno obim izvoza kokošijih jaja vratio na prethodne količine“, a štaviše, količina značajno raste u februaru-martu u odnosu na isti period prethodne godine.

Putin u decembru molio za oproštaj

Podetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izvinio se 14.decembra 2023. godine nakon što mu se jedna penzionerka požalila na visoke cene jaja i drugih namirnica.

- Vladimire Vladimiroviču, smilujte se penzionerima! Mi ne dobijamo milione u penzijama. Cene jaja, pilećih prsa i krilaca naglo su porasle. Računam da ćete nam pomoći - rekla je ona.

Kako navodi Rojters, Putin se izvinio ženi.

- Izvinjavam se zbog ovoga, ali ovo je promašaj rada vlade... Obećavam da će situacija biti ispravljena u bliskoj budućnosti - rekao je Putin.

Celu vest možete pročitati OVDE.

Ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev ranije je govorio o očekivanjima za smanjenje cena kokošijih jaja posle Nove godine, navodeći uvoz kao jedan od glavnih preduslova. Od kraja prošle godine do 3. marta u Rusku Federaciju je uvezeno 28,5 miliona jaja iz Azerbejdžana i Turske, preneli su ranije iz Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor.

Ministarstvo poljoprivrede Ruske Federacije očekuje da će se 2024. godine povećati obim proizvodnje jaja i živinskog mesa, profitabilnost industrije već omogućava ulaganje u nove projekte, izvestio je na kraju državni sekretar – zamenik ministra poljoprivrede Maksim Uvaidov u februaru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading