Nemačka
Foto: AP/Ebrahim Noroozi (STF)

- Tajne ne treba da se otkrivaju. Stoga je uvek ispravno, uključujući i ovaj slučaj – istražiti - kazao je Šolc za DPA pre nego što je otputovao u Jordan.

Kako prenosi portal T-onlajn, generalni inspektor nemačkih oružanih snaga Karsten Breuer je na zatvorenom sastanku odbora govorio o posebnostima upotrebe raketa. 

Konkretno, njihova upotreba zahteva velike količine podataka, koje moraju da obrađuju posebni tehnički sistemi, ali da takva tehnička sredstva postoje samo u ograničenim količinama. 

Osim toga, portal ukazuje da ako bi ovi sistemi bili isporučeni Ukrajini, oni više ne bi bili dostupni Bundesveru i stoga bi mogli da oslabe odbrambene sposobnosti Nemačke.

Predsednica odbora za odbranu Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman pozvala je tužioce da istraže curenje tih informacija.

Nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Šolc je ranije više puta odbacio mogućnost slanja "taurusa" u Ukrajinu. 

Prema njegovim rečima, za efikasnu upotrebu takvih projektila potrebno je učešće nemačkih trupa, a upravo to je "linija koju on ne želi da pređe". 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading