ZVANIČNO SE OGLASILA RUSKA AMBASADA: "Šokirani smo i duboko ogorčeni ovim ciničnim činom"
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

- Možda će časopis koji je počinio ovaj krajnje bogohulni čin hteti da se sakrije iza principa slobode govora i činjenice da sporna objava ne odražava stav urednika. Da li se novine smeju žrtvama drugih terorističkih akata i tragedije? Ili su podle šale ove vrste rezervisane samo za obraćanje Rusiji i njenim građanima, na koje njihovi autori i oni koji plasiraju takve sadržaje očigledno ne primenjuju norme prihvaćene u ljudskom društvu? - navodi se u saopštenju ambasade, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da "su šokirani i duboko ogorčeni ovim ciničnim činom južnokorejskog lista, koji podjednako vređa osećanja građana Južne Koreje koji sa Rusima dele bol ove strašne tragedije i toplim rečima podržavaju porodice poginulih i povređenih“.

Diplomatsko predstavništvo im je izrazilo iskrenu zahvalnost, ističući da je malo onih koji smatraju normalnim da se rugaju tuđoj tuzi. „Ljudi koji imaju stida i savesti drže se opšteprihvaćenih moralnih principa, u trenucima tuge pružaju ruku pomoći jedni drugima, pokazujući saosećanje i empatiju“, naveli su iz ambasade.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u "Krokus siti holu" u Krasnogorsku kod Moskve, a prema poslednjim podacima ruskog Istražnog komiteta, poginulo je 139 osoba.

Glavna urednica medijske grupe Rusija danas i televizijskog kanala RT, Margarita Simonjan, javila je da je broj žrtava porastao na 143. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, 152 osobe su povređene.

Dvadeset četvrti mart je proglašen danom nacionalne žalosti u Rusiji. Četvorica izvršilaca terorističkog napada privedena su 23. marta u regionu Brjanska.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading