KOLIKO ZARAĐUJU TRAMPOVI ADVOKATI Ovi podaci nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a evo i ko ih plaća
Foto: Alo/Tanjug

Forbes je pažljivo proučio koje su advokatske firme koje zastupaju Trampa najviše plaćene, na osnovu federalnih prijava, otkako je napustio funkciju u januaru 2021. godine. Sedam advokata je zaradilo najmanje po 3,5 miliona dolara braneći Trampa, pri čemu je najplaćeniji zaradio skoro 12 miliona dolara. Ukupno su ovi advokati zaradili 45 miliona dolara u proteklih nekoliko godina, a još novca treba da dođe.

Međutim, ekipa advokata nije plaćena iz kase bivšeg predsednika. Umesto toga, Tramp se uglavnom oslonio na Save America PAC, politički akcioni komitet povezan sa bivšim predsednikom koji je postao sve posvećeniji pokrivanju pravnih troškova republikanskog predsedničkog kandidata.

Ukupno je PAC potrošio 69,4 miliona dolara na Trampove pravne troškove (koje karakteriše kao „pravno savetovanje„) odmah nakon izbora u novembru 2020. godine, prema podacima Federalne izborne komisije. Drugi PAC povezan sa Trampom, Make America Great Again, takođe je potrošio 18,4 miliona dolara na pravno savetovanje od januara 2021. godine. Ukupno, Forbes je pronašao evidenciju da je više od 75 advokatskih firmi plaćeno od ovih PAC-ova.

KOLIKO ZARAĐUJU TRAMPOVI ADVOKATI Ovi podaci nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a evo i ko ih plaća

Tanjug

 

Iako je tih 69,4 miliona dolara manje od polovine od ukupno 199 miliona dolara koje je Save America potrošio od svog osnivanja, procenat potrošen na pravne troškove raste. U februaru, više od pet miliona dolara od 7,2 miliona koje je PAC izdvojio bilo je usmereno na pravne troškove. I s obzirom na to da Tramp još treba da se suoči sa četiri krivična suđenja i mnogobrojnim građanskim tužbama koje se protiv njega vode, iznos koji Tramp duguje svojim advokatima verovatno će samo rasti.

Advokati Trampa već su naplaćivali impresivne honorare da ga zastupaju čak i pre nego što njegovi krivični slučajevi dođu pred sud, pokazuju prijave FEC-a, a najplaćeniji advokati zaradili su milione koje Save America plaća njihovim firmama.

Pet najplaćenijih firmi primile su između 3,7 miliona i 11,9 miliona dolara, dok su čak i advokati koji su manje plaćeni, a zastupaju Trampa u nekim od njegovih najvećih slučajeva, ipak zaradili više od milion dolara od PAC-a bivšeg predsednika. (Advokati još nisu odgovorili na zahtev za komentar o njihovim primanjima.)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading