rotacija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dve osobe su uhapšene nakon što je policija pronašla spaljeno telo muškarca u zadnjem vrtu kuće jedne "veoma povučene" porodice, kako su ih opisale prve komšije u Bredfordu.

Komšije u tihoj slepoj ulici u Bredfordu su prijavile da su čule vriske pre nego što su ugledale dim kako kulja iza kuće. Kako se navodi, žrtva je 80-godišnji muškarac koji je u kući živeo sa mlađom ženom i njenim sinom.

Mnogi u komšiluku su bili ubeđeni da je čovek preminuo jer ga nisu videli od pandemije koronavirusa.

- Iz bašte je dolazio dim, ali nismo mogli da uđemo jer je kapija bila zatvorena. Pokušali smo nasilno da otvorimo kapiju i mogli smo da vidimo krv i da je tamo oštećeno telo. Nisam mogao da verujem, bilo je kao nešto iz horor filma - rekao je komšija Muhamed.

- Porodica bukvalno nikada ne izlazi, oni su veoma povučeni. Ovo se dogodilo potpuno iz vedra neba i svi su jako šokirani time -  rekao je drugi komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Policija je danas saopštila da je identifikovala telo odraslog muškarca, ali da još uvek pokušava da zvanično identifikuje čoveka i uđe u trag njegovom najbližem rođaku.

- Prema informacijama poznatim u ovom trenutku, ovo tretiramo kao istragu ubistva. Moj tim radi na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do smrti čoveka. Imamo dve osobe u pritvoru i ne tražimo nikog drugog u vezi sa ovim incidentom. Ovo se dogodilo u obično mirnoj stambenoj ulici. Razumem da je ovaj incident izazvao zabrinutost u široj zajednici i da postoji mnogo spekulacija o tome šta se dogodilo i ko su uključeni - rekao je glavni inspektor Met Holdsvort.

Vatrogasne ekipe, policija i Hitna pomoć poslate su na lice mesta, a susedi su rekli da nikada ranije nisu videli tako veliko prisustvo hitnih jedinica.

Vatrogasna i spasilačka služba Zapadnog Jorkšira saopštila je da su ekipe ugasile požar unutar imanja.

- Ovo je bio veoma šokantan incident za jednu veoma tihu i mirnu zajednicu - rekao je lokalni odbornik laburista Sajmon Kaningem.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading