Rat
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

- Smatramo da bi svako ubistvo novinara trebalo u potpunosti istražiti - poručio je Farhan Hak.

Juče se saznalo da je ratni dopisnik Semjon Jerjomin poginuo u zoni Specijalne vojne operacije, u Zaporožju tokom napada ukrajinskog drona.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ukrajinska vojska je namerno nekoliko puta bacila granatu iz drona.

- Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima Jerjomina, koji je preminuo ispunjavajući svoju profesionalnu dužnost do poslednjih minuta svog života. Namerno i hladnokrvno ubistvo novinara je još jedna potvrda ružne terorističke suštine režima Zelenskog, koji je pokrenuo pravi lov na ruske predstavnike medija, vojne oficire i javne ličnosti koji svojim izveštajima komentarima i objavama, otkrivaju istinu, iznose nepobitne činjenice o zločinima vojnika kijevskog režima", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Ubistvo Jerjomina je krvavi zločin i čin osvete za pošteno vršenje novinarske dužnosti, ocenili su u ruskom Ministarstvu.

Rusija je pozvala međunarodne organizacije i udruženja koja štite ljudska prava da odmah i odlučno osude brutalno ubistvo ruskog novinara, jer svojim uobičajenim ćutanjem odobravaju kijevskom režimu da počini još strašnije terorističke napade na novinare i tako postaju saučesnici.

Jerjomin je izveštavao iz zone Specijalne vojne operacije od februara 2022. godine, a, između ostalog, je objavljivao tekstove o Mariupolju, fabrici "Azovstalj" i Marjinki.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading