Nestali stranci u Meksiku
Foto: AP/Tanjug/Ap

Glavni državni tužilac Meksika Marija Elena Andrade Ramirez nije htela u četvrtak da kaže da li se tri ispitane osobe smatraju mogućim osumnjičenima ili svedocima u slučaju nestanka stranih državljana.

Ona je samo rekla da su pojedini od ispitanih u direktnoj vezi sa tim slučajem, a drugi u indirektnoj, prenosi AP.

Ramirez je navela da su sve linije istrage otvorene u ovom trenutku, mada su narko karteli aktivni u oblasti gde su trojica stranaca nestala.

Nestali stranci u Meksiku

Tanjug/Ap

 

Pretpostavlja se da su trojica stranaca surfovali i kampovali duž obale Pacifika u blizini primorskog grada Ensenade, ali se tokom vikenda nisu pojavili u smeštaju koji su prethodno rezervisali.

Majka nestalih Australijanaca, Debra Robinson, objavila je u sredu na Fejsbuk stranici lokalne zajednice apel za pomoć u pronalaženju svojih sinova, Džejka i Kaluma.

Robinson je navela da se nije čula sa sinovima od subote, kao i da je sa njima bio i Amerikanac Džek Karter Roud. Stejt department je saopštio da je upoznat sa tim da je jedan američki državljanin nestao u Meksiku, bez navođenja više detalja.

Dva australijska surfera, Adam Kolman i Din Lukas, ubijeni su 2015. godine u zapadnoj meksičkoj državi Sinaloa, a vlasti kažu da su oni bili žrtve napada bande na auto-putu, podseća AP.

U tom slučaju uhapšena su trojica osumnjičenih.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading