NATO BRODOVI KIDIŠU NA SEVASTOPOLJ! Amerika izdala naredbu, armada uplovila u ruske vode!

Međunarodne vojne vežbe NATO-a „Posejdon 21“ počele su u crnomorskoj luci Konstanca, saopštila je pres-služba Generalštaba Ratne mornarice Rumunije.

Američki nosač aviona ponovo u Vijetnamu
Američki nosač aviona, Foto: Tanjug/AP

"Komanda flote Konstance realizuje planirane vojne vežbe na moru, kopnu i u vazduhu koje objedinjuju snage iz Bugarske, Francuske, Grčke, Rumunije, Španije, SAD i Turske. 'Posejdon 21' su vojne vežbe visokog stepena složenosti, čiji je cilj optimalno korišćenje mogućnosti NATO-a za poboljšanje brzog odgovora Alijanse", navodi se u izveštaju.

Učesnici u manevrima će uvežbavati scenarije borbe protiv podmornica, uključujući hidrografsko izviđanje, otkrivanje i onesposobljavanje morskih mina i improvizovanih eksplozivnih naprava.

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš
Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš, Foto: Anadolu Agency

Takođe će se uvežbavati borba protiv avijacije, brodova i podmornica protivnika, vuča oštećenih plovila, dopuna goriva na vodi, pružanje prve pomoći.

U vojnim vežbama učestvuju minopolagač "Viceadmiral Konstantin Balesku", hidrografski brod "Cpt.cdor Aleksandru Katuneanu", brzi ronilački brod "Venus", dva lovca MiG-21, kao i helikopteri "IAR 330 MEDEVAK" i "Puma naval" koje je ustupila Rumunija.

Saveznici su na vojne vežbe poslali minolovce "Tsibar", podvodnog robota na daljinsko upravljanje, borbene letelice "Rafal" i "Eurofajter tajfun", kao i ronioce. U vežbama će učestvovati i brod za obuku "Sokulu Mehmet paša", minolovci "Lokotent dinesku" i "Priboj", minolovci "Taho" i "Ajvalik". Vežbe će se završiti 6. marta.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  28/02/2021 - 04:59
  НАТО може Русима да прдне под прозор.
 • Korisnik: vuk
  27/02/2021 - 20:24
  Nažalost, biće velikog rata.
 • Korisnik: XXL
  27/02/2021 - 20:06
  Eto i rusima prilike da uvežbavaju odbranu i napad na agresora.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA