Nemačka policija
EPA/RONALD WITTEK
Nemačka policija

EPA/RONALD WITTEK

policija, Foto: EPA/RONALD WITTEK

Muškarac (42) izrešetao je hicima iz pištolja Srpkinju (35), inače svoju bivšu partnerku i majku dvoje dece! Posle krvavog pira, seo je u dvoršte zgrade na klupicu i pio votku kao da se ništa nije dogodilo.

Teško povređena žena je uspela da dopuzi do dvorišta, ali joj nije bilo spasa.

Tragedija se dogodila prošlog četvrtka, oko 20 sati, u stanu žrtve, u bečkom naselju Brigetanau. Stravičan prizor zatekao je meštane ovog naselja, koji su i pozvali policiju.

- Muškarac je uleteo u stan bivše partnerke, pucao joj u nogu i glavu. Teško povređena žena uspela je da dopuzi u dvorište stambenog kompleksa, gde su joj komšije priskočile u pomoć. Nažalost, po prijemu u bečku bolnicu nesrećna žena je preminula - navodi austrijski portal „heute.at“ i dodaje da u pomenutoj zgradi žive i rođaci ubijene Srpkinje.

Jedan od svedoka je video ženinog bivšeg partnera kada je ušao u stan, a zatim je čuo i pucnje. Ono što je dodatno šokiralo javnost je to što je osumnjičeni posle krvavog pira mirno napustio stan i seo na klupu u dvorištu i pio votku dok nije izgubio svest! Jedan od stanara je snimio trenutak kada je bečka policija prišla osumnjičenom.

- Muškarac je sedeo na klupi bez majice, a pored njega je pronađena i flaša votke. Kada mu je prišao jedan od policajaca, izgubio je svest i pao ispred njega direktno na beton. Pored njega je bila i velika lokva krvi. Odmah je uhapšen, a zatim je odveden u bolnicu jer bio u teškom stanju zbog pijanstva. Imao je više od tri promila alkohola u krvi, zbog čega je dobio trovanje - pišu austrijski mediji.

Nedaleko od klupe pronađen je i pištolj kojim je počinjeno stravično ubistvo.

Portparol bečke policije izjavio je da zbog stanja osumnjičenog nisu bili u mogućnosti da ga ispitaju, pa će to morati da sačeka nekoliko dana.

Ćerka za dlaku izbegla masakr

Nekoliko trenutaka pre ubistva, 13-godišnja ćerka ubijene žene je napustila stan.

- Njena ćerka je bila u stanu kada je došao osumnjičeni. Izašla je napolje samo nekoliko minuta pre nego što se dogodilo brutalno ubistvo - saopštila je policija.

Prema poslednjim informacijama, na toj kućnoj adresi ranije nije bilo prijava policiji za porodično nasilje, pa pozadina ovog ubistva još nije sasvim razjašnjena.

Podsetimo, sredinom marta još jedna Srpkinja je bila žrtva porodičnog nasilja u Austriji. Nenad L. (26) ubio je svoju partnerku Dajanu L. (22) u Salcburgu u stanu u kojem je živela sa decom. Policiji se predao oko ponoći, a prethodno je objavio njihovu zajedničku fotografiju na Fejsbuku i pozvao dadilju da čuva decu.