OSTALO IM JE JOŠ 72 SATA! Cela posada umire na dnu mora, ne mogu ništa da urade!

Podmornica za kojom su danas brodovi indonežanske mornarice nastavili potragu najverovatnije je potonula suviše duboko da bi bila izvučena, zbog čega su male šanse za opstanak za 53 člana posade. Vlasti su saopštile da podmornica ima zalihu kiseonika za tri dana, što znači da će trajati do subote ujutru.

Podmornica, brod
Podmornica, brod, Foto: EPA

"Kapacitet zaliha kiseonika u podmornici je 72 sata", rekao je vojni zvaničnik Judo Margono, objavio je list "Džakarta post".

Prema njegovim rečima, podmornica je bila u dobrom stanju u trenutku nestanka, prenosi Sputnjik internešenal.

Podsetimo, podmornica nemačke proizvodnje KRI Nangala-402 je učestvovala u vežbi u trenutku kada je u sredu prijavljen njen nestanak.

Zvaničnici su prijavili naftnu mrlju u blizini mesta gde je poslednji put zaronila, oko 96 kilometara severno od ostrva Bali.

Indonežanska mornarica veruje da je podmornica nestala na dubini između 600 i 700 metara.

U međuvremenu, predsednik Indonezije Džoko Vidodo rekao je da je naložio potragu i spasilačke napore da se plovilo pronađe.

On je dodao da je posada glavni prioritet potrage i uputio je podršku i saosećanje porodicama njenih članova.

Povezane vesti

 • Korisnik: brus liii
  26/04/2021 - 11:26
  neka pošalju hitno Ramba ili Švarcnegera da prebiju otmičare ili mene ja sam policajac ima da ih sve prebijem i oslobodim mornare
 • Korisnik: alo
  25/04/2021 - 07:34
  koja 3 dana, oni su vec mrtvi....
 • Korisnik: B P
  22/04/2021 - 21:44
  neka posalju nesto sa magnetom da se nakaci na podmornicu i sa balonom koji ce se kad se nakaci napouniti gasom koji ce je podici gore nadamo se da ce pronaci neko resenje
UČITAJ JOŠ KOMENTARA