Turska vojska
Tanjug / AP
Turska vojska

Tanjug / AP

Turska vojska, Foto: Tanjug / AP

Do incidenta je došlo nakon što je policija želela da zaustavi dve osobe u automobilu, na putu koji je bio blokiran, rekao je guverner te oblasti Hataj Rahmi Dogan, dodajući da je jedan od njih neutralisan nakon sukoba u gradu Iskenderu, prenosi Rojters

Tokom sukoba došlo je do velike eksplozija kada je navodno jedan od ekstremista sebe digao u vazduh, ali nije bilo izveštaja o žrtvama na strani snaga bezbednosti.

HaberTurk televizija je prethodno objavila da je militant poginuo kada je detonirao eksplozivnu napravu, ali se ne zna šta se desilo s drugom osobom i da li je uopšte bilo drugog čoveka.

Policija, vatrogasci i medicinski timovi su poslati na granicu sa Sirijom, preneo je AP, pozivajući se na agenciju Anadoliju.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je ambasador SAD u Ankari Dejvid Saterfild upozorio na moguće incidente i napade, kako na američke, tako i ostale strane državljane.

On je pozvao Amerikance, koji su trenutno u Turskoj, da budu na dodatnom oprezu.

Islamska država i odmetnuta kurdska militantna grupa su sproveli niz terorističkih akcija na teritoriji Turske između 2015. i 2017. godine.