Pedofil iz Požarevca
Alo / Stoppedofiliji
Pedofil iz Požarevca

Alo / Stoppedofiliji

Pedofil iz Požarevca, Foto: Alo / Stoppedofiliji

Osuđeni seksualni prestupnik Adhel Eddie Ali oslobođen je u petak iz zatvora u Engleskoj.

Sumnja se da je ovaj osuđeni pedofil odgovoran za silovanje preko 100 djevojčica i mladih devojaka, kao i za kontrolisanje lanca dečje prostitucije u Engleskoj.

Ali je preko tri godine vodio mrežu koja je upravljala dečjom prostitucijom delom Engleske, a u tome su mu pomagali njegov brat i petorica drugih muškaraca iz Teldforda u Shropshireu.

Smatra se da je zlostavljao preko 100 devojčica i mladih devojaka.

Braća Ali su mladim djevojkama nudili alkohol, hranu i novac, a one su zauzvrat radile kao dečje prostitutke. Ova je mreža aktivno delovala u periodu od 2006. do 2009. godine, nakon čega je razotkriven celi lanac.

Ali je pritvoren 2012. godine, pa mu je izrečena kazna od 26 godina, ali ovog je petka otpušten iz zatvora. Prema izjavi glasnogovornice policije, Ali će nakon izlaska imati policijsku pratnju, a moraće da poštuje stroge mere kretanja.

Pre dve godine, Ahdela su u zatvoru u Engleskoj napala dva zatvorenika. Iz tog je napada ovaj seksualni prestupnik izašao teško povređen.

Vest o njegovom preranom oslobađanju potvrdila je policija u Shorpshireu.

- U ovom su slučaju nadležna tela potvrdila oslobođenje ovog zatvorenika. Sve su žrtve informisane o ranijem izlasku osuđenika.

Zabrinuta sam ipak što zakon još uvek omogućava ranije otpuštanje ozbiljnih seksualnih prestupnika. Međutim, od presude Ahdelu Aliju i njegovom bratu zakon se puno promenio kako bi se u u budućnosti sprečile takve odluke, rekla je glasnogovornica policije Lucy Allan.

Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa izjavio je da će Adhel biti pomno praćen od strane polcije te da se u svakom trenutku može vratiti u zatvor ako prekrši stroge uslove koji će mu po izlasku biti postavljeni.

Na odluku oslobođenja seksualnog prestupnika reagirala je jedna od njegovih žrtva. Za lokalne je novine priznala da je pretrpela dva pobačaja što ju je dotuklo i dovelo do pokušaja samoubistva.

PROČITAJTE JOŠ: