katar
print screen
katar

print screen

Foto: print screen

Grupa od 43 državljana Srbije nalazi se na aerodromu u Dohi gde čekaju da budu izbavljeni. Mada se na semaforu za polaske jutros pojavio tračak nade da bi oni sutra mogli da krenu za Beograd, let je otkazan.

Majka dvojice mladića, koji su na aerodromu od petka, ispričala da je zabrinuta za svoje sinove, jer trenutno nemaju nikakvu informaciju kad bi mogli da se vrate u svoju zemlju.

 - U kontaktu smo sa ambasadom Srbije, ali oni nemaju zvanično obaveštenje o tome kada će imati let za Beograd - kaže Mirjana Stanković i dodaje:

- Jutros su im iz ambasade doneli doručak. Oni se nalaze u delu koji je manje prometan kako ne bi dolazili u kontakt sa drugim putnicima, još nas više brine što se pojavila informacija da će sutra aerodrom biti zatvoren, a niko od njih nema dozvolu za boravak. Među zarobljenim putnicima se nalaze i drugari mladića od kojih je jedan dijabetičar a drugi astmatičar. Ambasada im je obezbedila lekare.

Mirjana navodi njeni sinovi se vraćaju iz Vijetnama gde je jedan sin radio, a drugi je otišao po brata kako bi se zajedno vratili kući.

 Juče je pisao i Miloš Stanković, koji je apelovao na državne organe da im pomognu da se što pre vrate u Srbiju.

- Moje ime je Miloš Stanković i trenutno se nalazim na aerodromu Hamad u Dohi, Katar, gde sa još 36 državljana Srbije i jednom osobom iz Crne Gore više od 36 sati čekam informacije o tome da li ćemo i kada moći da se vratimo kući. Među nama su i stariji ljudi, a nekoliko osoba su hronični bolesnici kojima je potrebna terapija. Prva grupa je stigla na aerodrom pre više od 36 sati, izmoreni smo i izmučeni, nemamo gde da spavamo. Katar nam izlazi u susret, pa imamo hranu i piće, ali ne znamo koliko će to gostoprimostvo trajati.

Miloš je uputio apel nadležnim organima da im pomogne da dođu što pre kući.

- U komunikaciji smo sa ambasadom Srbije, međutim, nikako da dobijemo neku konkretnu informaciju - Katar i ambasada nam govore da imamo avion na raspolaganju, ali se čeka dozvola iz Srbije da avion sleti u Beograd. Apelujemo na nadležne organe u Srbiji da daju potrebnu dozvolu kako bismo se što pre vratili kući - napisao nam je u subotu Miloš.