Koronavirus se širi u sve više zemalja
Tanjug / AP
Koronavirus se širi u sve više zemalja

Tanjug / AP

Koronavirus se širi u sve više zemalja, Foto: Tanjug / AP

U Sloveniji je do petka u 14 sati potvrđen 341 slučaj zaraženih korona virusom te su u međuvremenu potvrđena 22 nova slučaja zaraze u odnosu na juče, objavio je u petak slovenski Institut za javno zdravlje.

Potvrđeno je da je među zaraženima 21 dete, a pozitivan na korona virus je i jedan od zamenika mariborskog gradonačelnika, javljaju mediji.

Slovenija se, po oceni epidemiologa, trenutno nalazi u ranoj fazi epidemije koja je proglašena prošle nedelje pa će broj onih koji će uskoro trebati hospitalizaciju sledećih dana porasti.

Od danas su na snazi najstrože mere samoizolacije i izbjegavanja socijalnih kontakata kako bi se širenje virusa ograničilo. Zabranjeni su izlasci i okupljanja ljudi na javnim površinama i prostorima, a prekršitelji će se novčano kažnjavati.

Iz te su odredbe izuzeti članovi iste obitelji ili domaćinstva ako se drže propisane distance koja smanjuje mogućnost zaraze te službene osobe poput vojske, policije, civilne zaštite i potpornih službi koje rade na obuzdavanju epidemije.

Tagovi