Izraelski pilot
Printscreen/Youtube
Izraelski pilot

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Libijska nacionalna armija (LNA), koju predvodi feldmaršal Kalifa Haftar, objavila je da su njihove snage oborile tursku letelicu, koja je pokušala da bombarduje kolonu cisterni sa gorivom blizu mesta Bani Valid.

Kancelarija za odnose s javnošću Libijske vojske saopštila je da su snage protivvazdušne odbrane Libijskih oružanih snaga oborile avion dok je pokušavao da bombarduje cisterne sa gorivom.

Libija

Shutterstock

Libija, Foto: Shutterstock

Portparol Libijske nacionalne armije (LNA), general-major Ahmed al-Mismari, potvrdio je neuspeh u nedavnim napadima oružanih milicija na grad Tarhuna, glavni centar za opskrbljivanje snaga LNA.

Al-Mismari je u intervjuu za "Sky News Arabia" rekao da je Libijska nacionalna armija (LNA) nanela velike gubitke tim milicijama i oborila brojne njihove bespilotne letelice.

Libija

Youtube/Printscreen

Libija, Foto: Youtube/Printscreen

Al-Mismari je naglasio da je primirje u Libiji postalo stvar prošlosti sa intenziviranjem terorističkih transfera iz Sirije u zemlju.

Bitka za Tarhunu počela je pre nekoliko dana, kada su snage Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koje podržava Turska zauzele nekoliko gradova na severozapadu Libije.

Libija

Shutterstock

Libija, Foto: Shutterstock

Od tada, došlo je do niza intenzivnih sukoba u blizini Tarhune, pri čemu je Libijska nacionalna armija (LNA) odbijala da više popušta pred snagama GNA.