Ruska policija
printscreen/twitter
Ruska policija

printscreen/twitter

Foto: printscreen/twitter

Majka iz pakla koja je ostavila svoju petogodišnju ćerkicu da umre u agoniji usled jezivih opekotina koje je zadobila, izbegla je kaznu kakvu, prema mišljenju mnogih, zaslužuje.

Irina Ragozina (46) osuđena je na šest meseci prinudnog rada, uprkos optužbama da je slušala kako njena ćerkica bolno zapomaže više od 26 sati, piše "The Sun".

Šokantni slučaj dogodio se na novogodišnje veče kad se porodica pripremala za proslavu u svojoj kući u Kirovgradu u Rusiji. Devojčica je bila sa majkom u kuhinji kad je slučajno prevrnula lonac sa vrelom vodom i zadobila teške opekotine.

Majka je, kako se navodi, stavila dete u krevet i nastavila da kuva. Ostatak večeri je provela slaveći Novu godinu, a Hitnu pomoć je pozvala tek 26 sati kasnije, kad je devojčica izgubila svest. Prevezli su je u bolnicu sa opekotinama drugog i trećeg stepena na 50 odsto tela.

Umrla je sat kasnije na odeljenju intenzivne nege, a da nije ni povratila svest.

Njena majka je u ponedeljak dobila svega šest meseci prinudnog rada i novčanu kaznu, iako je proglašena krivom za ostavljanje svog deteta u životno ugroženom stanju.

– Sud je izabrao prosečnu kaznu prema zakonu, s obzirom da je najstroža godina dana zatvora a najblaža novčana kazna – rekao je advokat Dmitrij Paltusov iz prestonice regiona Jekaterinburga.

– Ovo je dobro zasnovana odluka jer se žena izjasnila krivom i podnela peticiju za pojednostavljenje procedure za razmatranje slučaju, a u kom slučaju sud ne može izabrati najstrožu kaznu – objasnio je.

Irini Ragozini, čistačici lokalnog obdaništa, odbiće za kaznu pet odsto njene plate.