Sirijska vojska
Youtube/Printscreen
Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Turske snage stacionirane na punktovima Al-Sorman i Tal-Toukan, gađale su sirijske vladine snage raketama kao odgovor na bombardovanje kontrolnog punkta u blizini grada Al-Tarnaba zapadno od strateškog grada Sarakiba u istočnom delu Idliba.

Turska vojska je pucala na sirijske snage takođe sa pozicije opkoljenog posmatračkog mesta u Moreku u Severnoj Hami.

Objavljen je i video snimak odmazde turske vojske sa posmatračkog mesta Šar Magar u Zapadnoj Hami.

U međuvremenu, turska vojska uspostavlja novu posmatračku poziciju na autoputu M4 (Alepo-Latakija) u blizini sela Tarnaba i u blizini grada Sarakiba na istoku Idliba.

Tursko ministarstvo odbrane potvrdilo je smrt četiri turska vojnika i vest o ranjavanju 9 svojih vojnika u raketnim udarima sirijske vojske na tursko posmatračko mesto istočno od grada Idliba.

Prema poslednjim informacijama, turski vojni konvoj napušta Sarakib istočno od Idliba, pošto se neko vreme zaustavio tamo, gde je trebalo da uspostavi tursku tačku u mestu Jubas, koju su pre njih zauzele ruske snage i trenutno se kreću putem M4 prema zapadu.

Bitka za Idlib, Foto: Liveuamap

Turski vojni konvoj napušta grad Sarakib krećući se ka gradu Jeriho, zapadno od Idliba. Turske snage stacionirale su se u kampu Brik na autoputu M4 između Ariha i Sarakiba.

U južnom Alepu Asadove snage zauzele su Zajtan, a u blizini Sarakiba, zauzeli su gradove Dadik i Kafr Batik. SAA je zauzela selo San u blizini Džoubasa na jugu Sarakiba. Asadove i ruske snage zauzele su selo Jubas nakon teških sukoba s opozicionim snagama.