Džo Bajden, Donald Tramp
Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Novoizabrani predsednik SAD-a Džo Bajden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i verovatno će nekoliko sedmica morati nositi zaštitnu cipelu, izvestio je u nedelju njegov lični lekar. O čitavom ovom događaju oglasio se i aktuelni predsednik Donald Tramp.

Incident se dogodio u subotu, navela je Bajdenova kancelarija u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsednik iz redova Demokratske stranke u nedelju je kod ortopeda iz "mera predostrožnosti" obavio rendgensko i CT snimanje.

Lekari su u početku mislili da je bivši potpredsednik SAD-a samo iščašio zglob, ali naredili su dodatno snimanje povrede.

"Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prelomi", utvrdio je Bajdenov lični lekar Kevin Okonor u zasebnoj izjavi koju je objavila Bajdenova kancelarija.

Trenutni američki predsednik Donald Tramp, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželeo je Bidenu brz oporavak.

"Ozdravi brzo!", napisao je Tramp na Tviteru. On je podelio i snimak na kojem se vidi kako Bajden izlazi iz doktorske ordinacije.

Pročitajte još: