Gema Vots
printscreen/facebook/metropolita
Gema Vots

printscreen/facebook/metropolita

Gema Vots, Foto: printscreen/facebook/metropolita

 

Džejk, odnosno Gema, putovala je vozom po zemlji kako bi imala priliku da upozna što više devojčica.

Svojim žrtvama se uporno predstavljala kao dečak, a svoju dugu kosu vešto je krila ispod kačketa. Kako bi izbegla da bude razotkrivena nosila je široke pantalone, a preko glave bi dodatno stavljala i kapuljaču.

Gema je napravila i lažan Snepčet i Instagram profil sa Džejkovim imenom, na koji je postavila svoje fotografije, kada je prerušena u dečaka. Isto tako postavljala je i snimke na kojima se vidi kako vozi skejt, i priča dubokim dečačkim glasom, koristeći rečnik omladine.

Kada bi svojim žrtvama pisala, niko iz prepiske ne bi mogao da zaključi da nije zaista reč o maloletnom dečaku.

Žrtve je mamila da joj šalju brojeve telefona, pa bi ulazila u intimniju konverzaciju putem Votsapa gde bi od žrtava tražila intimne fotografije i gde bi sa njima razmenjivala lascivne poruke. Na kraju bi neretko ugovorila sastanak i uživo.

U zabludu je dovodila i roditelje žrtava kojima se takođe predstavljala kao Džejk.

Vatsovoj se na teret stavlja sedam seksualnih napada na maloletnice. Naime, sve devojčice su verovale da su u vezi sa dečakom, pa su neke čak i pristajale na seksualne odnose. Tek naknadno bi shvatile da su prevarene i da je Džejk ustvari žena.

- Ovo je nekim od tih devojčica bila prva veza, prva seksualna veza - rekao je tužilac.

Veruje se da je Gema prevarila oko 50 devojčica, ali nije poznat tačan broj onih sa kojima se lično upoznala i ušla u intimmnu vezu.

Policiji je prvi put zapala za oko u martu 2018. godine nakon što je jedan pedijatar skrenuo pažnju na to da sumnja da je jedna od njegovih pacijentkinja u vezi sa dosta starijim dečakom. Nekoliko meseci kasnije Gema je uhvaćena sa drugom žrtvom, ali je odmah puštena, da bi u oktobru iste godine bila uhapšena zbog zavođenja maloletnice.

U novembru iste godine izrečene su joj mere zabrane, koje je ubrzo prekršila.
Gemi preti višegodišnja kazna zatvora zbog ovog krivičnog dela.