Donald Tramp
Foto: EPA
Donald Tramp

Foto: EPA

Donald Tramp, Foto: Foto: EPA

Smatrali su da će ga vojska uhapsiti, odvesti u Guantanamo - gde će biti osuđeni na smrt - i Bajden i ostale vodeće demokrate.

Ali, priča s Kjuanonom se tu nije završila. Sada tvrde da se njihov idol Donald Tramp vraća 4. marta.

 Podsetimo, kad je Bajden ipak došao na dužnost, a Tramp i službeno postao bivši predsednik, mnogi kjuanonovci izgubili su veru u ovu teoriju zavere, prema kojoj se Tramp sa svojim saveznicima bori protiv globalne satonističko-pedofilske kabale kojoj pripadaju političari iz Demokratske stranke, holivudski glumci, novinari i mnogi drugi. Taj je događaj u mitologiji Kjuanona poznat kao "Oluja".

A kad do "Oluje" nije došlo, kjuanonovci nisu krili svoje zaprepaštenje na društvenim mrežama i platformama na kojima se okupljaju. Međutim, dobar deo njih brzo je našao objašnjenja koja im omogućuju da ne izgube veru.

Neki su počeli uveravati sebe i druge da je videoprenos inauguracije bio lažnjak, sofisticirana digitalna montaža i da je Bajden u stvari već iza rešetaka. Drugi su zaključili da je Bajden u stvari sve vreme sarađivao s Trampom kako bi zajedno pobedili tzv. "duboku državu" i sataniste, te da Bajden sada glumi predsednika, a da je Tramp i dalje pravi predsednik iz senke. Daleko najluđa od ovih teorija je ona da su Bajden i Tramp zamenili tela.

Melanija Tramp i Donald Tramp

EPA/OLIVER CONTRERAS

Melanija Tramp i Donald Tramp, Foto: EPA/OLIVER CONTRERAS

U međuvremenu se pojavila nova teorija prema kojoj će se Tramp, suprotno svim pisanim i nepisanim pravilima američkog političkog sistema, ipak vratiti i biti inaugurisan na drugi mandat 4. marta.

Ta se teorija, doduše, rodila na mračnim delovima interneta još pre inauguracije, nakon razočaranja što pokušaj puča kroz upad Trampovih sledbenika u Kapitol nije uspeo i što mu se nije pridružila američka vojska. Ipak, pravi zamah dobila je ovog meseca.

Ukratko, Kjuanonovci veruju da je američka savezna vlada potajno postala korporacija, pod zakonom za koji misle da je donesen 1871, zbog kojeg je svaki predsednik, svaki zakon i svaki ustavni amandman koji je od tada donesen zapravo nelegitiman. Problem je, međutim, što takav zakon zapravo ne postoji, piše američki portal Voks.

Prema ovoj teoriji, Tramp će biti inaugurisan kao 19. američki predsednik (Bajden je podsetimo, 46. predsednik SAD), prvi legitimni predsednik nakon Ulisesa Granta koji je bio glavni general vojske Unije u Građanskom ratu.

Kao potpredsednik će biti inaugurisan bivši državni sekretar Majk Pompeo, tvrde kjuanonovci koji su očigledno razočarani bivšim Trampovim potpredsednikom Majkom Pensom.

Pročitajte još: