Korisa Mekalister
Printscreen
Korisa Mekalister, Foto: Printscreen

Amerikanka Korisa Mekalister (21), nastavnica u jednoj katoličkoj srednjoj školi u Ohaju, uhapšena je jer je imala se*s s maloletnim učenikom (15). Zbog tog seksualnog prestupa Mekalisterovoj sada preti do pet godina zatvora i novčana kazna od 5.000 dolara. 

Uprava Centralne katoličke srednje škole u gradu Stubenvilu, u kojoj je Mekalisterova predavala španski jezik i bila trener kros kantrija i asistent trenera atletike, saopštila je da je za incident saznala 21. aprila. Tada je u školu došla majka učenika i ispričala da joj je sin rekao da je 30. marta imao se*s sa nastavnicom. Škola je odmah sve učenike obavestila o incidentu, a Mekalisterova je suspendovana sa posla.

- Mekalisterova je vozila tinejdžera kući s jednog atletskog mitinga, održanog u obližnjoj školi "Edison lokal" 30. marta. Usput je stala na napuštenom sajamskom prostoru u Kadizu, gde je parkirala kola i u njima imala se*s s maloletnikom - kazao je šerif Majers.

Dva dana nakon što se saznalo za ovaj skandal podignuta je optužnica protiv Mekalisterove i ona je uhapšena. U međuvremenu je uz kauciju od 100.000 dolara puštena da se brani sa slobode, a suđenje bi trebalo da bude održano u junu. Ukoliko bude osuđena, prema zakonima države Ohajo, preti joj do pet godina zatvora i novčana kazna od 5.000 dolara.

O svemu je obaveštena i biskupija Katoličke crkve u Stubenvilu, koja finansira školu i njome upravlja. Biskup Džefri Monforton rekao je da je šokiran onim što se dogodilo.

- Moliću se za dečaka žrtvu, njegovu porodicu, kao i za svu decu Centralne katoličke srednje škole i njihove roditelje - rekao je Monforton i dodao da će biskupija pružiti pomoć svima kojima je to potrebno.

Najbolja studentkinja

Korisa Mekalister je, prema navodima medija u SAD, bila među najboljim studentima na fakultetu. Studirala je na Univerzitetu Loreto u Pensilvaniji i prošle godina diplomirala španski jezik. Dobila je čak i nagradu Španije za najboljeg stranog studenta španskog jezika.

Tokom studija bavila se atletikom i stalno je dobijala medalje na takmičenjima.

PROČITAJTE JOŠ: