Porođaj
Printscreen
Porođaj

Printscreen

Porođaj, Foto: Printscreen

Sve bebe došle su na svet carskim rezom, a Halima se pridružila tek malom broju žena koje su rodile čak devet beba.

Priča o trudnoći Halime Cise okupirala je zapadnoafričku naciju i privukla pažnju tamošnjih čelnika. Kada su lekari u martu rekli da joj je potrebna posebna nega lekara specijalista, privremeni predsednik vlade Bah Ndaw naredio je da se trudnica pošalje u Maroko, gde se porodila u jednoj od tamošnjih bolnica.

Donela je na svet pet devojčica i četiri dečaka.

"Mama i bebe se za sada dobro osećaju, rekla je za AFP malijska ministarka zdravlja Fanta Siby, rekavši da informacije dobija od malijskog lekara koji je pratio Halimu u Maroko.

"Trebalo bi da se vratimo u domovinu kroz nekoliko nedelja", rekla je.

Međutim, glasnogovornik marokanskog ministra zdravlja Rašid Koudari nema saznanja da se višestruki porođaj dogodio u jednoj od njihovih bolnica.

Lekari su bili veoma zabrinuti za zdravlje trudnice i mališana. Devetorke su izuzetno retka pojava u svetu, a šanse za preživljavanje beba su izuzetno male.

Prvi poznati slučaj devetorki zabeležen je 13. juna 1971. godine kada je jedna Australijanka donela na svet pet dečaka i četiri devojčice. Nažalost, dve su bebe bile rođene mrtve, a ostalih sedmoro nedonoščadi preminulo je u roku od nedelju dana.

Takođe, u Maleziji je Zurina Mat Saad postala majka devetorki 26. marta 1999. godine. Donela je na svet pet dečaka i četiri devojčice, ali nijedna od beba nažalost nije preživela više od šest sati.

PROČITAJTE JOŠ: