AKO DOBIJETE OVAKAV MEJL - NE NASEDAJTE Internetom kruži PREVARA koja bi mogla da vas košta više hiljada evra
Shutterstock/Tero Vesalainen

Iza svega se krije prevara, a priča o sirotoj udovici i ratom zahvaćenoj Ukrajini samo služi kao kontekst koji treba da vas navede da pomognete.

Zdravo, moje ime je Julija Ševčenko iz Ukrajine, počinje mejl.

- Želim da koristim ovaj kanal komunikacije da tražim vašu dozvolu da budem moj poslovni partner u vašoj zemlji. Ja sam udovica ovde u Ukrajini. Moj pokojni muž je pre smrti radio u sektoru poljoprivrede i ostavio je za sobom pet miliona evra bogatstva pod mojom brigom. Zbog trenutnog rata, želim da se preselim i uložim svoj novac u vašu zemlju. Oslanjaću se na vaš savet i uputstva u ovoj transakciji ako pristanete da radite sa mnom. Za vašu pomoć daću vam deset odsto od ovih pet miliona evra kao beneficiju što ste mi pomogli. U iščekivanju vašeg brzog odgovora. Julija Ševčenko, navodi se u mejlu.

Svaka želja da pomognete "Juliji", jer ste naivni, mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra. Sledeći korak bio bi otkrivanje vašeg žiro računa i poziv advokatske kancelarije koja će vam na ime taksi i troškova za uslugu prenosa sredstava unapred tražiti nekoliko hiljada evra.

A pošto uplatite iznos, sa vama će biti prekinut svaki kontakt. Zato obratite pažnju na ovaj, ali i druge mejlove slične sadržine i dobro razmislite pre nego što odlučite da želite da pomognete sirotoj udovici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Roske

08.04.2022 07:54

Je l ima neko da bi mogao da se upeca na ovo?

Savo

08.04.2022 10:01

Otkad to da poljoprivrednici u siromašnoj Ukrajini imaju milione evra? Ako je njen pokojni muž zaradio te pare od poljoprivrede što ne nastavi taj posao u svojoj zemlji. Proći će rat a potreba za poljoprivrednim proizvodima će porasti i eto novih miliona, itd.