"GENERAL ARMAGEDON" JE NOĆNA MORA ZA KIJEV Britanci otkrivaju šta Putin očekuje od Surovikina
Foto: Rusko ministarstvo odbrane

Britanski list Telegraf piše da je Surovikin postao „opasan protivnik“ za Ukrajince.

„Ovo je verovatno najkompetentniji komandant koga je Rusija postavila do sada“, rekla je Dara Masikot, viši saradnik istraživačkog centra Rand Corporation.

Jedno od njegovih najvećih dostignuća je povlačenje iz Hersona, koje se nije pretvorilo u masakr za Ruse, smatra britanski list.

„Nakon povlačenja, ruski vojnici su iskopali mrežu rovova koji koriste prirodnu odbranu Dnjepra i ukrajinskim snagama će biti teško da se probiju“, navodi se u članku.

List tvrdi da je nadimak „General Armagedon“ dobio još 2017. godine u Siriji, kada je bio komandant ruskih trupa koje su podržavale sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Prema tome, britanski novinari veruju da je Surovikin taj koji je ubedio Putina da izvrši masovne napade na ukrajinsku infrastrukturu.

"Upravo ova nemilosrdnost i pažnja prema najsitnijim detaljima čine generala Surovikina strašnim protivnikom", kaže penzionisani australijski general i vojni analitičar Mik Rajan.

Istovremeno, prema ekspertima, Surovikin nije imenovan samo za odbranu, već i za ofanzivne poduhvate.

„Bez obzira na to da li je to realno ili ne, Putin će očekivati više agresije i više vojnog uspeha od svog vrhovnog komandanta u Ukrajini“, tvrdi britanski list.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Obecanje

13.12.2022 00:09

Boze sveti ljudi kazu da ce Engleska i Nemacka nestati . Kada ?????