AMERIKANCI RAZMATRAJU TRI SCENARIJA ZA UKRAJINU Demokrate neće preživeti drugi Avganistan
Foto: Tanjug/Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Kako tvrdi Suzdaljcev:

  • Prvi scenario je uspešna ofanziva Oružanih snaga Ukrajine i pregovori sa Rusijom pod kontrolom SAD. Ovo je optimistična opcija koju bi republikanci želeli da vide.
  • Drugi scenario je diplomatsko rešenje sukoba. SAD će izvršiti pritisak na Ukrajinu, Kina će izvršiti pritisak na Rusiju i sve će biti gotovo. Ali ovde je potreban kontakt sa Kinom, a SAD u tome ne uspevaju.
  • Treći scenario je neuspeh ofanzive Oružanih snaga Ukrajine. I tu se postavlja pitanje: zamrznuti ovaj sukob ili ga nastaviti do iznemoglosti? Ali zamrzavanje sukoba garantuje neuspeh demokrata na izborima 2024. godine. Stoga očekuju da će nastaviti da pomažu Kijevu u svakom slučaju. Zato što demokrate neće preživeti drugi Avganistan.

- U ruskom establišmentu postoje ljudi koji predlažu upotrebu nuklearnog oružja u bilo kom trenutku, jer je to u našem nacionalnom interesu. Ali nevolja je u tome što sve to ostaje na nivou retorike, a mi još nismo preduzeli nikakvu odlučnu akciju. Da, najpre je naš razgovor o „crvenim linijama“ izazvao veliko interesovanje Zapada. Ali onda su se uverili da iza njih nema konkretnih koraka. Sami smo diskreditovali ovaj termin. To je loše - kazao je SAD imaju tri scenarija u slučaju da Rusija konačno ostavi Oružane snage Ukrajine bez tenkova, smatra ruski politikolog Suzdaljcev za ukraina.ru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading