AMERIMA SE PONAVLJA AVGANISTANSKI SCENARIO Propuštena prilika za dogovor sa Rusima
EPA/STRINGER

- Prilika za pregovore sa Rusima bila je i pre početka njihove operacije; tada su već vođeni pregovori između ukrajinskih i ruskih vlasti, prvo u Belorusiji, a kasnije u Turskoj, i kao rezultat ovih pregovora sačinjen je nacrt mirovnog plana od 15 tačaka, ali SAD i Velika Britanija, između ostalih, ubedili su Ukrajince da ovaj plan odbijaju - kazao je on za YT kanal Judging Freedom.

Zapad želi da produži sukob

Nemački političar Bjern Heke smatra da Zapad želi da produži sukob u Ukrajini i stoga nastavlja da snabdeva Kijev oružjem.

On u intervjuu napominje da „ko god isporučuje oružje ne želi mir, on želi da produži rat“, a optužbe protiv Vladimira Putina smatra neosnovanim. Zapadni mediji, prema Hekeu, „žele da predstave Putina kao novog Hitlera“ , ali ignorišu činjenicu „da je uoči rata bilo decenija pogrešnog razvoja“ odnosa između Rusije i Zapada. Greške su napravljene u pitanju širenja NATO-a na istok i u planovima za integraciju Ukrajine u alijansu. Nemački političar podseća da je Putin više puta izjavio da je ulazak Kijeva u NATO crvena linija za Rusiju.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading