IZBIO POŽAR NAKON PADA RUSKOG HELIKOPTERA! Rusi otvorili vatru iznad Crnog mora "Meta je uništena!" (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA/VLADIMIR GERDO / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EDUARDO MUNOZ /FRIEDEMANN VOGEL

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je oslobođeno selo Robotine na jugoistoku zemlje, dok ruski navode da uspešno odbijaju napade kod tog naselja.

Poljska je zahtevala od vlasti u Minsku da pripadnici privatne vojne grupe "Vagner" odmah napuste Belorusiju.

Blog uživo:

Zelenski će biti smenjen?

00.24- Ne isključuje se mogućnost da predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom preti vojni udar, izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson u uživo programu na Jutjub kanalu "Redakted".

"Zelenski će najverovatnije biti smenjen usled puča zbog velikog nezadovoljstva trupa na istočnoj liniji fronta", smatra bivši analitičar.

Prema njegovim rečima, Zapad je napravio ozbiljnu grešku kada je pokušavao da oslabi i izazove kolaps Rusije, jer se to u stvari dogodilo sa Ukrajinom.

Ukrajina gubi 40 do 45 dronova na dnevnom nivou

23.55- Odbrambene i bezbednosne snage Ukrajine gube u proseku oko 40 do 45 izviđačkih dronova na dnevnom nivou, izjavio je danas Jurij Ščihol, šef ukrajinske Državne službe za specijalne komunikacije.

On je naveo da to uključuje najosnovnije "mavik" i "matrice" dronove, kao i profesionalne dronove ukrajinske i strane proizvodnje, prenosi Si-En-En.

Kuleba i Stoltenberg razgovarali o putu Ukrajine ka članstvu u NATO-u

23.06- Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba saopštio je da je danas razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o putu Ukrajine ka članstvu u Alijansi.

"Razgovarao sam sa Jensom Stoltenbergom o sledećim koracima na putu Ukrajine ka NATO", napisao je Kuleba na društvenoj mreži X (Tviter).

Zelenski zahvalio SAD na novom paketu vojne pomoći

22.08- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je danas SAD na slanju novog paketa vojne pomoći vrednog oko 250 miliona dolara. "Zahvalan sam celom američkom narodu, Kongresu i lično predsedniku Džoefu Bajdenu na novom paketu pomoći za odbranu Ukrajine.

Artiljerija, projektili, municija za HIMARS, oprema za razminiranje – to je ono što je potrebno našim ratnicima", napisao je Zelenski na društvenoj mreži X (Tviter). Dodao je da je "slobodi potrebna zaštita, a ova zaštita postaje sve jača".

SAD šalju novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan oko 250 miliona dolara

21.13- SAD šalju novi paket vojne pomoći Ukrajini, uključujući municiju za raketne sisteme HIMARS, vredan oko 250 miliona dolara, saopštio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

"Ovaj paket sadrži rakete AIM-9M za protivvazdušnu odbranu, municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS), artiljerijsku municiju 155 mm i 105 mm, opremu za uklanjanje mina, 'Javelin' i druge protivoklopne sisteme i rakete, kao i vi[e od tri miliona komada municije", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Ukrajinci na udaru sopstvene artiljerije?

17.42- Kolona ukrajinskih snaga našla se usled nekoordinisanog delovanja na udaru sopstvene artiljerije u krupjanskom pravcu, rekao je vojni eskpert Andrej Maročko.

Južna Koreja najavila finansijsku pomoć Ukrajini sledeće godine

16:10 - Južna Koreja je danas najavila finansijsku pomoć od 520 milijardi vona, odnosno 394 miliona dolara Ukrajini za narednu godinu, što je osam puta više nego ove godine.

Paket pomoći uključuje 98 miliona dolara za obnovu, blizu 200 miliona kroz humanitarnu pomoć i još 98 miliona dolara preko međunarodnih organizacija, prema predlogu budžeta Južne Koreje za 2024. godinu, prenosi Rojters.

Maročko: Ukrajinska vojska na udaru sopstvene artiljerije

15.10 - Kolona ukrajinskih snaga našla se usled nekoordinisanog delovanja na udaru sopstvene artiljerije u kupjanskom pravcu, rekao je vojni eskpert Andrej Maročko.

Požar na mestu pada helikoptera Mi-8  je ugašen (VIDEO)

14.40

 

 

SRUŠIO SE HELIKOPTER RUSKE FSB! Poginuli svi članovi posade (VIDEO)

14.35Helikopter Mi-8 srušio se u Sosnovskom okrugu u ruskoj Čeljabinskoj oblasti

ON JE SLEDEĆI?

prigožin

Foto: Printscreen

 

 

13.58 - U emisiji najavili ko će biti likvidiran posle Prigožina

Sastanak Erdogana i Putina 4. septembra u Sočiju

13.32 - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastaće se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju u ponedeljak, 4. septembra, javio je turski medijski servis "Haberturk" pozivajući se na neimenovane izvore.

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

13.05 - Ruske snage odbile su šest napada Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu, gubici protivnika u protekla 24 časa iznose do 50 vojnika;

- U Zaporoškoj oblasti ruske snage odbile su dva napada ukrajinske vojske;

- Ruski PVO sistemi presreli su ukrajinsku protivbrodsku raketu „neptun“;

- U krasnolimanskom pravcu ruske trupe su tokom proteklog dana ubile do 80 ukrajinskih vojnika;

- Ruske snage su u DNR uništile dva komandno-osmatračka punkta jedinica 67. mehanozovane brigane Oružanih snaga Ukrajine;

- Kod Novomihajlovke u DNR uništeno je skladište municije 79. jurišne brigade ukrajinske vojske;

- U donjeckom pravcu je tokom borbi ubijeno i ranjeno više od 340 ukrajinskih vojnika.

 

"Aligator" uništio opremu OSU na pravcu južno-donjeck (VIDEO)

12.35

 

 

"Ukrajinske snage napreduju"

12.01 - Ukrajinske snage prodrle su dublje ka ruskoj liniji odbrane u blizini sela Robotina, na južnom frontu, izjavio je danas portparol ukrajinske vojske.

"Ukrajinske snage su zabeležile uspehe u pravcu Novodanilovke i Verbove", dva lokaliteta koja se nalaze u regionu Zaporožja, rekao je portparol državnim medijima.

On je dodao da ukrajinske snage drže teritoriju i napadaju rusku artiljeriju.

Ukrajinska vojska od juna vodi veoma tešku kontraofanzivu na istoku i jugu zemlje.

Rusi oborili letelicu iznad Crnog mora!

11.53 - Ruski borbeni avion uništio je ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Crnog mora koja je pokušavala da napadne ciljeve u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

F-16 protiv Suhoja

11.45Odnos bi bio 1 nad 100, može li doći do promene na frontu

Ukrajinci probili deo ruske odbrane

11.07Ugrožen krvlju osvojen Prigožinov poklon Putinu!

Dva žarišta u DNR

10.35 - Dva žarišta u DNR su u mestima Urožajno i Staromajorsko, tamo je sada siva zona, rekao je lider DNR Denis Pušilin. Kada je reč o Artjomovsku i okolini situacija se stabilizuje, dodao je on.

Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

09.42 - Ukrajinski zvaničnici su zvanično saopštili da su ukrajinske snage zauzele Rabotino.

- Ukrajinski zvaničnici su rekli da ruske snage nameravaju da na jesen nastave širu kampanju protiv kritične infrastrukture Ukrajine.

- Ruske trupe su izvele ofanzivne operacije duž linije Kupjansk-Svatovo-Kremennaja, u blizini Artemovska, duž gradskih granica Avdejevka-Donjeck i u zapadnoj DNR.

 

 

MEDVEDEV UPOZORIO PODOLJKA "Sahranićemo vas"

09.00Bivši ruski predsednik reagovao je na izjavu savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka da Ukrajina ima saglasnost Zapada da udari na Krim.

Uništenje ukrajinskih 155 mm samohodnih top-haubica M109 u Kupjansku (VIDEO)

08.34

 

 

Moskva: Oboreni dronovi izad oblasti Tule i Belgoroda

07.35 - Ruska protivvazduhoplovna odbrana oborila je ukrajinske dronove iznad regiona Tule i Belgoroda, saopštilo je tamošnje Ministarstvo odbrane, ne navodeći da li je bilo štete ili žrtava.

Dve bespilotne letelice su „uništene“ iznad Tulske oblasti južno od Moskve, dok je još jedna dron oboren iznad Belgorodske oblasti, navelo je Ministarstvo u odvojenom saopštenju.

Ministarstvo nije saopštilo da li je bilo štete ili žrtava kao posledica oba incidenta.

Prestonica Rusije i drugi regioni bili su na meti niza ukrajinskih napada dronovima poslednjih dana nakon što je Kijev ranije ovog leta obećao da će "vratiti” sukob Rusiji.

Napadi su izazvali malo ozbiljne štete.

Rusi napreduju

07.04 - Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov priznao je da Oružane snage Rusije napreduju u pravcu Kupjanska, piše list „Strana“.

"Ruska vojska je imala određeni uspeh u blizini Kupjanska“, rekao je Reznikov.

Žestoke borbe vode se oko naselja Robotine na jugoistoku zemlje

07.05 - Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar izjavila je da je to selo oslobođeno, kao i da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južnije u kontraofanzivi.

Ruski borci uništavaju opremu i uporišta Oružanih snaga Ukrajine kod Urožajnog (VIDEO)

07.00

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading