Vazdušna opasnost
Foto: AP/Ukrainian Emergency Service via AP

Gradonačelnik ukrajinske prestonice izjavio da se čulo više eksplozija i pozvao je građane da ostanu u skloništima. Harkovu gore skladišta i zgrade pojedinih kompanija, a u Lavovu je izbio požar na "objektu infrastrukture od velike važnosti"

Na teritoriji cele Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušnu opasnost, a pored Kijeva, eksplozije i PVO se mogu čuti i u Dnjepropetrovsku, Harkovu, Lavovu i Odesi.

- Nikada nismo videli ovoliko ciljeva istovremeno na našem monitoru - tvrdi predstavnik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, prenosi Telegram kanal "Salavjov".

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na društvenim mrežama javlja da se čulo više eksplozija u ukrajinskoj prestonici i pozvao građane da ostanu u skloništima. Potvrdio je i da je pogođen Podoljski okrug u Kijevu, a tamo se nalazi više od 50 proizvodnih preduzeća.

Sa druge strane, gradonačelnik Harkova Igor Terehov tvrdi da je odjeknulo najmanje šest detonacija nakon čega su nastali problemi sa strujom.

U Harkovu gore skladišta i zgrade pojedinih kompanija, navodi šef vojne administracije grada Oleg Sinjegubov, a u Lavovu je izbio požar na "objektu infrastrukture od velike važnosti", ali mediji nisu dali više detalja. Ekspolzije odjekuju i u Hmeljnickoj i Sumskoj oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane još nije dalo zvanično saopštenje o današnjim napadima niti se oglasilo povodom situacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading