MLEVENO GVOŽĐE NA UKRAJINSKIM POLJIMA Azija tajms: Rusija uništala najbolje NATO naoružanje
Foto: Tanjug/Tanjug

"Oružane snage Rusije pokazale su u Ukrajini da u konvencionalnim borbama mogu da onesposobe neke od najboljih tenkova NATO i da unište zapadna oklopna vozila kao što su američki bredli i nemački marder", navodi se u članku.

Kako se ističe, nemački tenkovi Leopard 2 loše su se pokazali i Kijev nema više skoro nijedno pomenuto oklopno vozilo u operativnom stanju, dok američke tenkove Abrams ne uvode na bojno polje jer se verovatno plaše da ne bi preživeli sukob sa ruskom vojskom što bi predstavljalo udarac za SAD.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, vojnu pomoć Ukrajini pružaju 54 zemlje koje su od početka specijalne vojne operacije u te svrhe potrošile preko 200 milijardi dolara. Kijevu je isporučeno preko 1.600 komada raketnog i artiljerijskog naoružanja, preko 200 PVO raketnih sistema, više od 5.220 komada oklopnog naoružanja i preko 23.000 dronova.

Moskva je više puta upozoravala da zapadne isporuke oružja Ukrajini neće promeniti situaciju na bojnom polju, nego da će samo odužiti sukob i povećati broj gubitaka u ukrajinskoj vojsci, prenosi Sputnjik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading