LAVROV STIGAO U NJUJORK! Rusi besni, Zelenskom se ne piše dobro
Foto: EPA

Ukrajinski napad na Donjeck, u kome je stradalo 25 osoba, a 20 ranjeno, biće u fokusu sastanka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na zahtev Rusije koja se održava danas, najavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

- Ne sumnjam da ce ovaj, još jedan zverski zločin ukrajinske vojske biti među centralnim temama Saveta bezbednosti UN na zahtev Rusije, 22. januara, uz učešce Sergeja Lavrova - napisao je Poljanski na svom Telegram kanalu.

Druga tema, prema rečima Poljanskog, biće isporuke oružja Zapada Ukrajini, kako prenosi Tass.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde će učestvovati na događajima koje održava Savet bezbednosti UN, javlja dopisnik RIA Novosti.

Očekuje se da će njegova poseta trajati od 22. do 24. januara. On će učestvovati u kvartalnim otvorenim debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje, kao i na sastanku Saveta bezbednosti o ukrajinskim pitanjima koji je inicirala Rusija.

Ukrajinski vojnici granatirali su danas pijacu u Donjecku, a prema rečima lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina, ukrajinske trupe koristile su rakete kalibra 152 i 155 milimetara.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sve odgovorne vlade i međunarodne strukture da osude, kako su naveli, ukrajinski teroristički napad na Donjeck.

 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading