UKRAJINCI MOLE AMERIKU ZA POMOĆ Rusija je krenula, nema stajanja
Foto: Alo/Tanjug

- U narednim mesecima Harkovu ništa značajno ne preti, ali u budućnosti - da. Ako ne dobijemo zapadnu vojnu pomoć, pre svega američku, onda će naše oružane snage biti prinuđene da se povlače tokom cele ove godine - rekao je on.

Prema mišljenju analitičara, ruska vojska je višestruko veća od ukrajinskih oružanih snaga po broju ljudstva i opreme sa svim vrstama naoružanja. Nemoguće je braniti se od takve sile, dodao je on.

U februaru su ukrajinske oružane snage pretrpele nekoliko osetljivih poraza i povukle se sa ključnih utvrđenih područja. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio predsednika Vladimira Putina o zauzimanju Avdejevke, gde je opremljeno jedno od najozbiljnijih utvrđenja ukrajinskih oružanih snaga na frontu.

Na Kupjanskom, Krasnolimanskom i Donjeckom pravcu ruska vojska je izbacila neprijatelja iz sela Veseloje, Krahmalnoje i Tabaevka. Do kraja meseca grupa Centra zauzela je još nekoliko naselja zapadno od Avdejevke: Lastočkino, Severnoje, Petrovskoje.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je u utorak na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da ruska vojska nije dozvolila ukrajinskim Oružanim snagama da se učvrste na novim odbrambenim linijama i da nastavlja da potiskuje neprijatelja na zapad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading