"UKRAJINA JE IZGUBILA SUBJEKTIVITET" Pušilin: "Zapad koristi Zelenskog"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Naime, predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, ali su otkazani zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je naveo da "sada nije pravo vreme za izbore" i pozvao da se okonča to pitanje.

- Niko neće obraćati mnogo pažnje na to, uključujući zapadne partnere, koji će nastaviti da rade sa Zelenskim i nakon što je već postao nelegitiman. Zapad će podržati Zelenskog u meri u kojoj je to u interesu onih zemalja koje nadgledaju kijevski režim - kazao je Pušilin i istakao da je Ukrajina izgubila subjektivitet.

Pušilin je dodao da ni Ukrajina ni njeni zapadni sponzori nisu zainteresovani za okončanje sukoba.

- Retorika se menja, ali trenutno, nažalost, ne vidim da bilo šta može da krene razumnim putem. Situacija je previše u ćorsokaku, previše zločina je učinjeno, koje jednostavno nije moguće zaustaviti odjednom - ocenio je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinski režim na sve načine pokušava da se drži postojeće realnosti kako bi na neki način ostao na vlasti. 

Prethodno je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala izjavu Zelenskog o mogućem dijalogu sa Rusijom, istaknuvši da je ukrajinski predsednik pokrenuo tu temu jer je bio nervozan zbog isteka mandata.

- Nervozan je. Predstoje mu izbori. Ili izbora možda neće biti? - kazala je Zaharova za "RIA Novosti".

@alo_portal 5. DAN POTRAGE - Majka u policiji Majka nestale Danke Ilić, Ivana Ilić, došla je u policijsku stanicu u Boru gde je danas po peti put na informativnom razgovoru od nestanka ćerke u utorak popodne! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fypシ #dankailic #bor ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading